≫ 

Hrvatska legenda je isto uradila na Svetskom prvenstvu 1998: Rešena misterija ''merenja pulsa'' pre penala protiv Reala (VIDEO)

Hrvatski fudbaler iskopirao legendarnog Šukera i njegov penal iz 1998. godine protiv Rumunije

  • 2

Fudbaler Sportinga iz Hihona Duje Čop, bio je tragičar utakmice na Santjago Bernabeu, pošto je promašio penal za senzaciju protiv Real Madrida. Imao je penal za 2:2 i remi, ali je katastrofalno šutirao i prebacio loptu visoko preko gola.

>>> Real se izvukao pred El Klasiko: Ronaldo pokazao Hrvatu kako se šutira penal! (VIDEO)

Zanimljiva je bila njegova priprema za izvođenje kaznenog udarca, pošto je sebi opipavao puls. Mnogima isprva nije bilo jasno zašto to radi i kakav mu je to ritual. Odgovor se krije u meču od pre 19 godina. Čop je iskopirao hrvatsku legendu, a sada predsednika HNS-a, Davora Šukera, koji je isto to uradio tokom Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine.

On je tada pre penala protiv Rumunije u osmini finala opipao sebi puls pre penala kojim je rešio meč i poslao Hrvatsku u četvrtfinale. Zanimljivo da je Šukeru penal prvobitno poništen, a on je i kod drugog imao sličan ritual sa merenjem pulsa i ponoovo je pogodio.

Penal Šukera pogledajte na 3:44 u priloženom videu:

Pogledajte i kako je to neuspešno iskopirao Čop:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos HN

    26. novembar 2016 | 23:40

    Veliki Davor Suker! E gde bi nam bio kraj, nekad Pedja, Dejo, Sinisa, Piksi, Robi, Boban... A danas Modri, Tadic, Dzeko, Mandzukic... Steta steta steta....

  • Iju

    27. novembar 2016 | 09:12

    Ma vazi,bas se on setio njega i te daleke.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA