LGBT Premijer liga: Evo zašto je ceo engleski fudbal danas u duginim bojama (FOTO)

Engleski fudbal u akciji protiv homofobije

  • 5

Premijer liga i klubovi iz Engleske napravili su veliku akciju podrške LGBT-u i borbi protiv homofobije na fudbalskim stadionima.

FA Engleske želi da poruči kako homofobija nije poželjan sastojak fudbalske kulture, pa su privremeno svi grbovi klubova na društvenim mrežama postavljeni na zastavu duginih boja. To se mnogim fanovima nije dopalo, došlo je i do brojnih rasprava na Fejsbuku, ali su klubovi čvrsto stali iza akcije.

>>>Mouče ponovo razočarao Delije: Argentinac se javio iz Zagreba (VIDEO)

>>>Grbić izgubio, Gajić je novi predsednik Odbojkaškog saveza (FOTO)

Ideju je pokrenuo Sounvol, LGBT fondacija, pošto su na stadionima vrlo česte homofobične pesme.

- Znamo da sedam od deset fanova fudbala smatraju to normalnim, ali ako dvoje ili troje od njih shvate da to nije u redu, to će za nas biti veliki podstrek. Nije lepo da to bude sastavni deo fudbalske kulture - kaže Rut Hol, predstavnica organizacije.

Ona smatra da je ova netolerancija razlog što mnogi fudbaleri kriju da su gej, a podseća da je 1990. Džastin Fašanu prvi priznao da je gej fudbaler. Osam godina kasnije, izvršio je samoubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laura

    27. novembar 2016 | 15:25

    To ce u toku ove godine 2017 da se sazna koje od fudbaler HomoSeksualac. Budi te jaki momci. A budi jos jace devojke brisi te suze jel ovo ce da boli. Svaki lepi momak je homoseksulac i na jaku poziciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA