≫ 

Fudbaler Čapekoensea preživeo četiri operacije, a kada se probudio, čuo je divnu vest (VIDEO)

Veoma lepa vest stigla je iz Brazila, defanzivac Čapekoensa vratiće se fudbalu

  • 2

Bar jedna lepa vest došla je posle tragedije u kojoj je nastradala 71 osoba ekspedicije Čapekoensea. Preživeli 31-godišnji defanzivac Neto je u stabilnom stanju, posle čak četiri operacije - pluća, kolena, zgloba i glave!

Potresno deluju fotografije Neta posle nesreće, kada je ovekovečen trenutak iznošenja iz olupine, ali je sada u stabilnom stanju. Njegov otac Helam je na Fejsbuku saooštio da nove vesti vraćaju nadu i veru.

- Moj sin je sve bolje i bolje, posle operacije noge lekari su rekli da će moći da se vrati fudbalu. Nastavićemo da se molimo, i dalje nam trebaju odobrenja iz bolnica da bismo mu bili baš blizu - saopštio je Helam.

Lekari su naveli da 24-godišnjem golmanu Džeksonu Ragnaru Folmanu neće biti izvršena amputacija leve noge, pošto je sa desnom nažalost to moralo da se učini.

>>>Ne žele da odigraju meč sa Čapekoenseom, a njihovo obrazloženje ostaviće vas bez reči

>>>Nekoliko dana pre nesreće, 13 žena igrača Čapekoensea uradile istu tetovažu aviona na sebi! Sada su sve udovice... (FOTO)

>>>Gest za sva vremena: Santa Fe uručio svoj pehar Čapekoenseu! (VIDEO)

Defanzivac Alan Rušel je prošao dobro na operaciji kičme i neće imati problema sa kretanjem, u stabilnom stanju je i novinar Rafael Hencel. Od njihovih prijatelja se trenutno oprašta Kolumbija u Medeljinu, u subotu će se održati sahrana uz veliko okupljanje na stadionu Čapekoensea, kapaciteta od 19.000 ljudi, kroz koji će proći bar 100.000 ljudi pogođenih teškom nesrećom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    2. decembar 2016 | 22:17

    Сумњам да ће више играти фудбал...Остаће трауме,као печати губитка клупских другова...То је хако тешко...

  • Pop

    2. decembar 2016 | 20:55

    Bogjim je spasao zivote

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA