≫ 

Ko je čovek sa bradom koji je iznenadio Zvezdu u Pioniru? (VIDEO)

Centar Žalgirisa Antanas Kavaliauskas ubacio crveno-belima 20 poena skoro bez promašaja iz igre

  • 7

Centar Žalgirisa Antanas Kavaliauskas (32, 208) bio je pravo iznenađenje za košarkaše Crvene zvezde.

>>> Vesterman je davao izjavu o Grobarima i Partizanu, a onda mu je prišao Radonjić i prekinuo ga (VIDEO)

Ne samo da je ovaj bradonja bio jedan od ključnih igrača za pobedu Litvanaca 88:79, uz drugog bradonju Milaknisa,  već je ubacio 20 poena (šut za dva 7-8, slobodna bacanja 6-7) i sve to za 20 minuta na parketu.

>>> Navijači Zvezde gađali Vestermana kad je izlazio sa parketa, a onda je on pred tunelom napravio potez koji niko nije očekivao (VIDEO)

Kavaliauskas je visok 208 cm i spada u red igrača prosečnih karakteristika. Nije nešto ni pokretan, nema naročito šut ni tehniku pod košem, ali je opet iznenadio i uništio crveno-bele utrpavši im 20 poena.

Što je još luđe, njegova prosečna minutaža je negde oko 13,2 minuta po meču, a ubacivao je jedva 4, 7 poena na dosadašnjih 9 mečeva.

Na prethodna tri meča njegov učinak je bio Galatasaraj  2 poena, CSKA 4 poena i Brose Basket 2  poena.

>> Delije skakale i pevale kao da je Zvezda pobedila: Pogledajte podršku igračima posle poraza od Žalgirisa (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je jednostavnom igrom uspeo da bude efikasan i to što je koristio svoje kvalitete. Od Milka Bjelice je jači pod košem i mogao je da ga ugura leđnom tehnikom, a od Ognjena Kuzmića je brži, pa je mogao i da igra licem ka košu i da šutne sa distance.

Osim toga jednostavnom igrom dva na dva ili sada poznatijim pik en rolom vešto je prevario Zvezdinu odbranu.

Kavaliauskas ima 32 godine i imao je skromnu karijeru igrajući za  Lijetuvos Ritas i Bilbao od poznatijih klubova, kao i za Panionios, Juvekazerta, VEF Rigu i sicijeta Veroli

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Problem je bio što je Zvezda igrala bez Mitrovića koji je tačno tip igrača kao Kavaliauskas. Da je kapiten Zvezde igrao verovatno bi situacija bila drugačija.

Naravno, da Zvezda ima još nekog igrača na poziciji centra, verovatno bi pobedila Žalgiris, a i njihov centar se ne bi razigrao toliko. Ali, šta je tu je..

Moraće da nastave da rade kako bi podigli nivo igre. Pre svega se dosta očekuje od Ognjena Kuzmića koji nije konstantan. Počeo je odlično u Evroligi i na prva četiri meča imao prosek od 12 poena po meču i devet skokova.

Međutim, nije mogao da izdrži visok ritam takmičenja u poslednja četiri meča prosek mu je 5,9 poena i 4,5 skokova po meču. Protiv Žalgirisa je ubacio samo 3 poena uz 4 skoka za 26 minuta na parketu. Malo od igrača od koga se dosta očekuje.

Trener Dejan Radonjić posle utakmice više nije bio siguran da li Zvezdi treba pojačanje:

- Previše smo bili dobri, a sad da dovedemo nekog… Situacija nije idelana. Ako budemo morali u nekom trenutku da se spasavamo – nedorečen je ostao Radonjić.

Očigledno je hteo da kaže da mi novi igrač verovatno narušio hijararhiju u timu koja je stvorena.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    3. decembar 2016 | 12:46

    Iznenadio je nas sudija koji ga je gurao.Puštao mu da korakre pravi,izmišljao za njega faulove u napadu,poklanjao mu faulove u odbrani...Ne znam ko je,ali ozbiljnu protekciju je imao i odluke oko njega su prelomile meč.

  • Drzavni projekat

    3. decembar 2016 | 15:20

    FMP su najvise iznenadile sudije postenim sudjenjem utakmice.

  • mali su mali

    3. decembar 2016 | 14:18

    njih iznenadi svako..oni su najvise iznenadjeni kad nema pomoci sudaca...sve drugo je normalno..mali klub za male uspjehe...ko to ne vidi onda je budala na kvadrat..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA