Zašto se El Klasiko igra u ovako čudnom terminu? Razlog je potpuno logičan!

Prodaja prava za Aziju i Severnu Ameriku uticala na to da meč na Kamp Nou počne u 16.15

  • 6

Čitav sportski svet gledaće od 16.15 najveću fudbalsku utakmicu, El Klasiko! Međutim, ovoga puta će duel Barse i Reala na Kamp Nou biti odigran u veoma neobičnom terminu za takav derbi, za koji obično bude rezervisan neki od najboljih ''prajm-tajm'' termina.

>>> RONALDO PRED EL KLASIKO OTVORIO VRATA GARAŽE OD 5 MILIONA EVRA: Pogledajte 19 zveri, neke lete i 415 km/h (VIDEO) (FOTO)

Mnogi su iznenađeni što je izabran baš takav termin, a razlog je jednostavan - novac! Razlog leži u drugim krajevima sveta, Aziji i Severnoj Americi, kojima će odgovarati i jednima i drugima, a gde i Barsa i Real imaju veliku armiju navijača, pa se prodaja prava na međunarodnom nivou poslednjih godina utrostručila.

>>> Top 10 klubova Evrope sa najboljom posetom: Barsa ima najveći stadion, ali nije na 1. mestu, Real neverovatno nisko! (FOTO)

Tako će svi kontinenti biti ''ispoštovani'', nađeno je neko srednje rešenje, gde se neće gledati da se udovolji samo Evropljanima. Možda se to neće svideti onima koji bi želeli da gledaju meč uživo na stadionu pod reflektorima, ali nema sumnje da će i u dnevnom terminu ispuniti stadion do maksimuma.

Imali smo tri termina u opticaju, 13.00, 16.15 i 18.30. Analizirali smo ih sve sa našim timom. Razlika u odnosu na Aziju je sedam sati, što znači da je termin od 18.30 suviše kasno, a termin od 13.00 je rano za Amerikance – rekao je predsednik lige Havijer Tebas.

Ovo će posebno iznervirati Britance, koji zbog starog pravila da nema emitovanja fudbala od 14.45 do 17.15, neće moći da gledaju direktan prenos, već samo snimak El Klasika. Očigledno je da su čelnici lige procenili da će iz Azije, naročito iz Kine, i iz Severne Amerike dobiti veći priliv novca od TV prava, pa su se odlučili na ovakav termin najveće utakmice na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    3. decembar 2016 | 12:48

    Odgovara svima osim nama u Evropi! Ko je toliko zaludan da u 16 h bude ispred televizora? Obožavam fudbal, pratim špansku ligu, veliki sam navijač Barse ali na žalost ovu utakmicu, ovaj derbi koji je za mene najveći, na žalost neću da gledam. Radim do 18h.

  • galeb

    3. decembar 2016 | 14:13

    Svi gledaju profit i da zarade, da imaju što manje troškova, a naši klubovi duguju elektro -distribuciji milione dinara, a uporno i dalje igraju pod reflektorima. Stvarno neshvatljivo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA