≫ 

Zašto je bio skraćen teren na utakmici Voždovac - Zvezda? Fotka je sve zbunila, ali nam je stiglo objašnjenje kluba (FOTO)

Crveno-belima bio dodatno otežan teren za igru ''na krovu'', pošto su njegove dimenzije dodatno umanjene, ali je za to postojao nalog komisije FSS-a iz bezbednosnih razloga

  • 10
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac 1:0 u utakmici 19. kola Superlige Srbije i vratili se na pobednički kolosek nakon kiksa protiv Mladosti iz Lučana na svom terenu.

>>> Delije prozivale FSS, pa zagrmele sa Invalidima: UEFA mafija, Kosovo je Srbija! (VIDEO)

Ovo je bio prvi put da su crveno-beli igrali na autentičnom stadionu Voždovca, na krovu tržnog centra Stadion. Ono što je posebno bilo upečatljivo, jeste da su domaćini imali posebnu pripremu terena za duel sa crveno-belima, a to se jasno vidi i na osnovu priložene fotografije.

Naime, domaćini su skratili, i ovako skraćeni teren, koji je malih dimenzija. Aut linije i mesta predviđena za izvođenje kornera su pomereni bliže golu, dok su stare linije od kreča brisane. Međutim, jasno je ostao stari trag, koji za kratko vreme nije mogao da se potpuno obriše na veštačkoj podlozi.

Mnogi su pomislili da je to bio trik kako bi dodatno otežali Zvezdi da razvije svoju igru, i kako bi oni imali mogućnost da lakše kontrolišu manji prostor za odbranu svog gola Utisak je da su u tome i uspeli, kada je igra crveno-belih u pitanju, pošto je Zvezda tek iz prekida uspela da dođe do gola, majstorijom Anđelkovića iz slobodnog udarca.

Bilo je i nekoliko poluprilika, ali ne i pravih šansi i dobre igre. Verovatno je na to uticao veštački teren na kome su po prvi put igrali, ali i dodatno skraćeni teren.

Ipak, razlog je drugačije prirode. To su nam objasnili iz Voždovca, nakon pitanja zbog čega je teren bio skraćen.

- Teren smo skratili po nalogu komisije za pregled stadiona FSS, da bi se ispoštovalo pravlo da je aut linija odaljena četiri metra od zida gledališta iz bezbednosnih razloga - objasnio je PR Voždovca, Miodrag Fišer za Telegraf, koji je napomenuo da je to urađeno još pre početka sezone, ali su linije ostale vidljive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    5. decembar 2016 | 13:31

    To nije smetalo sudiji Ilicu da ne svira cist penal za Vozdovac.

  • Milance

    5. decembar 2016 | 15:12

    He he he. Zvezdi otezava da razvije igru. Dobre sale nikad dosta.

  • ☆☆☆

    5. decembar 2016 | 13:29

    Na kraju ovaj stadion ispade od atrakcije najveća moguća glupost.Voždovac kada je davao zemljište trebao je da zahteva da ovo bude normalan stadion a ne ovo.Em što je mali teren,tesan..gledaocima za nesmetan pogled smetaju stubovi,zid...dole iz aut liniju se ni ne vidi ništa..Smešno!!! Izradili ih za male pare investirori koji su ovo isfušerisali,a dobili tržni centar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA