Vatrene Hrvatice prošle bez kazni, najavljuju dolazak i protiv Italije

Ministarstvo kulture samo usmeno opomenulo Jelenu Mikšu, rukovodstvo HDZ-a progledaće devojkama kroz prste jer su "svi bili razdragani zbog pobede Hrvatske". Dinamo demantuje da Jelena radi za njih

  • 1

Iako se najavljivalo da će Jelena Mikša, službenica hrvatskog ministarstva kulture biti disciplinski kažnjena zbog toga što se sa svojom sestrom Viktorijom slikala golih grudi za vreme i nakon utakmice Hrvatske i Irske u Poznanju, ona je prošla bez kazne. Ministarstvo kulture neće preduzeti nikakve sankcije prema Jeleni Mikši, koja se neprilično fotografisala na slavlju posle i za vreme utakmice u Poljskoj.

Komisija za Etiku obavila je razgovor s Jelenom Mikšom povodom fotografija sa slavlja i utakmice u Poljskoj, posle čega je devojka usmeno upozorena da treba da pripazi na buduće ponašanje, navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol ministarstva Nataša Petrinjak.

Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i javnih službenika kaže da se radi o ponašanju koje se može komentarisati sa stajališta dobrog ukusa, ali ne o povredi etičkog kodeksa i nanošenja štete ugledu službe.

- Navijačica je u Poznanju bila privatno i njen performans se teško može okarakterisati kao javni nastup. Njene su privatne fotografije iscurile u javnost - zaključuje Kuhar.

Hrvatski mediji ovih dana su pisali da je Jelena bila poverenica fudbalskog kluba Dinamo za Krapinu ali da su njeno ime i fotografija uklonjeni sa zvaničnog sajta modrih posle „događaja“ u Poznanju.

"Jelena Mikša jeste radila za klub, ali samo do 31. decembra 2011. godine. Od tog datuma, pomenuta gospođa nije nikako ugovorno vezana za Dinamo, pa tako uopšte ne smatramo shodnim da komentarišemo njeno ponašanje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj niti bilo gde drugde", navodi se u saopštenju Dinama.

Ni Jelenina sestra Viktorija neće biti kažnjena od strane HDZ-a, čiji je član i odbornik u gradskom veću Krapine.

- Hrvatska je igrala sjajno. Svi smo bili razdragani, veseli i srećni zbog pobede fudbalera. U takvim okolnostima, ja to ne bih zamerio - rekao je član najužeg rukovodstva stranke Božidar Kalmeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sinisa

    18. jun 2012 | 16:52

    Svaka cast!!Tako se navija za svoj tim.Stvarno nemaju sto skriti!!!Bog stvori lepotu,a ove dude su socne i prelepe.Zivele

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA