NAJCENJENIJI AMERIČKI NOVINAR: Kako je moguće da svet ne pravi veliku stvar od Novakovog slema kao u slučaju Serene i Tajgera?

Niko ne treba da zaboravi tako važan poduhvat koji je u istoriji sporta napravio srpski teniser

  • 10
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kraj godine neminovno vas tera da rezimirate sve što se za jedan period od 365/6 dana uradili.

Događaja i turnira u teniskoj sezoni ima zaista mnogo. Top teniseri i teniserke proputuju celu planetu u kratkom vremenskom periodu i streme ka velikom broju mečeva i titula.

Kada je neko konstantan toliko kao Novak Đoković, sigurno ima dosta da analizira mesec po mesec. A meseci u 2016. godini su dali gomilu materijala na koje naš najbolji teniser treba da se osvrne.

>>> Status obične devojke koji je privukao pažnju: Ovo su dve situacije u kojima je Novak pokazao koliko je fenomenalna osoba!

Najvažniji momenat u 2016. je svakako osvajanje Rolan Garosa. I to u kakvom stilu, što je posebno naglasio Endi Mari, kada je držao govor na ceremoniji dodele pehara posle pobede nad Đokovićem u finalu završnog Mastersa.

- Želim da čestitam Novaku na godini koju je imao. Kada sam izgubio od njega u finalu Rolan Garosa, on je u tom momentu “držao” sva četiri gren slema. To je neverovatan uspeh, i pitanje je da li ćemo to skoro videti u našem tenisu - rekao je Mari.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da tako važan poduhvat ne treba zaboraviti, već da ga treba veličati, podseća i novinar Džo Posnanski.

"Kada je Tajger Vuds osvojio četiri najveće titule zaredom, zvali smo to 'Tajger slem' i slavili. Kada je Serena uzela četiri gren slema u nizu, nazvali smo 'Serena slem' i slavili. Kada je Đoković dobio Marija za čeetvrtu titulu u nizu, to kao da je jedva registrovano u sportskom svetu. Niko ne priča o 'Novakovom slemu'. Čak i u svetu tenisa, govorilo se da je osvojio sva četiri, uz jednu titulu Rolan Garosa, tri Vimbldona, dva US opena i šest Australijan opena. Karijerni gren slem je super stvar, ali nije nešto što se već nije dešavalo skoro. Uradili su to Agasi, Federer i Nadal.

Međutim, niko od njih nije to osvojio u nizu.

Naravno, Đokoviću nije bilo lako da zavredi divljenje iz jednog očiglednog, i jednog ne tako očiglednog razloga. Očigledan: ušao je u eru Federera i Nadala.  Dva titana nisu ostavljali mnogo kiseonika drugima da dišu," istakao je između ostalog Posnanski.

Ne postoji bolji način da se zatvori teniska 2016. nego ovim rečima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branko

    5. decembar 2016 | 18:09

    na zalost ima mnogo toga u lovi, federer i nadal su za sponzore target, endi zivi na ostrvu od 70 miliona ljudi, Novak je svetsko cudo koje je iz zemlje od 7 miliona ljudi, voleo bi da je samo to u pitanju.. Novak je covek koji se jednom radja u 100 godina na ovim prostorima, mislim da u nasoj zemlji postoji mali broj ljudi koji ne shvataju njegovu velicinu, koji se udostoje da napisu negativan komentar i sl. nista ti ne trazi, igra za svoju zemlju, pod zastavom Srbije igra na svim turnirima, uvek istice svoju zemlju u dobrom kontekstu, mislim da bi trebalo to postovati bar malo vise, naravno odnosi se na ove sto komentarisu negativno o nasem najvecem sportisti ikada!!!!!

  • Раднаскела

    5. decembar 2016 | 18:23

    Податак да је "Ноле-слем" тек на 3. месту по избору новинара Tennis.com треба нешто да вам говори. А испред њега су Анђелика Кербер (!!!!!???) зато што је преузела прво место Серени и наравно, Њ.В. Енди Мареј који је ето, најзначајнији, најпаметнији, најбољи и сигурно најлепши у овој години. Вероватно, јер нико никада није био први пре тога. Или?

  • Aaaa

    5. decembar 2016 | 16:38

    Konacno neki realan novinar da nesto prokomentarise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA