Rusija zabranjuje FIFA 2017 igricu zbog gej detalja? (FOTO)

Propagiranje netradicionalnih seksualnih orijentacija je štetno po zdravlje i razvoj dece - piše u ruskom zakonu koga trenutno ugrožava "opasna" igrica

  • 7

Zvaničan stav Rusije prema homoseksualcima i LGTB manjinama i njihovom lošem uticaju na pokolenja je dobro poznata činjenica i toliko je strog i principijelan da tamo teško može tek tako da prođe bilo šta što ugrožava takvu vrstu politike - pa čak i obična video igrica.

>>> GEJEVI ISMEJALI PUTINA: Izabran za LGBT ličnost godine, evo i zašto! (FOTO)

Ne bilo koja igrica, već mega popularna franšiza FIFA, najnovije izdanje, u kojem, pored ostalog, postoji deo koji podržava prava homoseksualaca tako što gejmeri mogu da izaberu garnituru dresova sa zaštitinim gej obeležjem - duginim bojama.

Samo zbog tog detalja Rusi su zabrinuti za zdravlje svoje dece koja masovno kupuju igricu, pa se povela debata u Skupštini čiji je epilog bio podnošenje zvaničnog zahteva "agenciji za zaštitu konzumenata" da sprovede istragu po ovom veoma osetljivom pitanju po nacionalni interes.

U zakonu iz 2013. godine, između ostalog piše: "propagiranje netradicionalnih seksualnih orijentacija je štetno po zdravlje i razvoj dece", pa bi "FIFA 2017", na osnovu toga, vrlo lako mogla da bude povučena iz prodaje, ukoliko se utvrdi da se njen sadržaj kosi sa zvaničnom politikom države.

Foto: FIFA 2017/printscreen Foto: FIFA 2017/printscreen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA