≫ 

Vijetnamci naseli na neverovatnu prevaru: Gledali snimke igrice, mislili da je prenos utakmica sa Mundijala

  • 0
Kristijano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalija Švajcarska Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar 2022 Foto: Tanjug/AP

U pojedinim dražavama, nije ih mnogo, TV prava za utakmice Svetskog prvenstva u Kataru nisu obezbeđena, kao, na primer, u Vijetnamu, pa su ljubitelji fudbala iz ove države na sve načine pokušavali da dođu do utakmica uz pomoć interneta. A u eri striktne zaštite TV prava, to i nije tako lak zadatak.

Mnogi Vijetnamci su otud počeli da koriste hakovanu vezu na internetu, ali su se kasnije šokirali kada su shvatili da se ne radi o stvarnoj utakmici Mundijala u Kataru, već isključivo o snimku FIFA 23 utakmice.

Novinari "El Nacionala" objavili su materijal u kojem su prepričali čitavu prevaru, prenosi portal Sportsport.ba.

Kako bi virtualna slika bila verodostojnija, prevaranti su utakmici dali stvarnu estetiku dodajući reči "uživo" i komentare na lokalnom jeziku.

Osim toga, kako bi izgledalo još verodostojnije, lopovi su iz daljine snimili ekran TV-a (koji prenosi utakmice FIFA-e). Ovim "hakom", kojem je pridodana i slaba internet veza, prevaranti su uspeli prevariti veliki broj vijetnamskih navijača.

Inače, konkretno se radilo o utakmici Nemačke i Japana, koji je preokretom slavio 2:1 i na kraju kao lider iz jake grupe E proći dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA