≫ 

PARTIZANOVA NAJBIZARNIJA POBEDA: Opet je Birčević rešio meč sa Nemcima! (VIDEO)

Potpuno luda utakmica 8. kola Lige šampiona odigrana je u dvorani "Aleksandar Nikolić". Crno-beli treći na tabeli prosle trijumfa nad drugomplasiranim Ludvizburgom

Verovatno ni igračima Partizana nije jasno šta se dešavalo u dvorani "Aleksandar Nikolić" tokom utakmice sa Ludvizburgom u okviru 8. kola FIBA Lige šampiona. Na kraju pobeda, posle produžetka 86:82 (21:12, 16:23, 19:23, 16:14).

Dva sata i 23 minuta igre. Više od 60 slobodnih bacanja na utakmici!

Prokockanih +10 iz prve četvrtine skupo su plaćeni - utakmica se otegla ne samo zbog strašnih grešaka obe ekipe, nego i zbog zaista lošeg suđenja koje je nerviralo bukvalno sve u dvorani.

Dabl-dabl učinke zabeležili su Novica Veličković 21 poena i 10 skokova, i Stefan Birčević sa 16 poena i 12 skokova. Podsetimo, crno-beli su u dramatičnoj završnici u prvom kolu savladali nemački ekipu 65:64. Na drugoj strani su se istakli Koton sa 14 poena (4/15 iz igre), Martin sa 13 (3/11) i Hamonds sa 12 poena. Interesantno, trener crno-belih Aleksandar Džikić je posebno istakao Amerikance kao najveće pretnje, ali oni su oni potpuno podbacili, čak se i blamirali gomilom promašenih zakucavanja.

Printskrin: fiba.com Printskrin: fiba.com

Partizan jedino može da se pohvali prvom četvrtinom. Druga je bila blagi očaj, uz više od pet minuta bez koša iz igre, a igrači gostiju su imali toliko slobodnih bacanja da se prvo poluvreme oteglo toliko da je trajalo sat vremena.

Trojkom Hečera je otvorena utakmica za seriju 6:0, i crno-beli su uspevali lako da dođu do koša, a gosti su izređali dosta promašaja. Prva dvocifrena prednost Partizana bila je 16:6, kada je Hečer pogodio sa poludistance. Veličković se je sa par dobrih poteza i lakih poena najavio dobru partiju.

Od rezultata 25:15 početkom druge četvrtine sve je krenulo loše po crno-bele, jer su gosti napravili seriju od čak 13:0 i poveli. Tehnička Hemondsa donela je prekid serije, Hečer je pogodio jedno slobodno bacanje, a Ludvizburg se odbranio zonom i prislio Veličkovića na težak i neprecizan šut.

Jezivo je u tim momentima je izgledala odbrana.

U završnici je proradio Veličković, koji je trojkom doneo egal 31:31 i uneo malo živosti u igru, a poluvreme je završeno trojkom Hečera uz faul (i pogođeno slobodno bacanje) za prednost crno-belih 37:35.

Usledila je potpuno luda treća četvrtina, u kojoj su sudije potpuno izgubile kontrolu.

Videli smo dve nesportske Partizanvoih igrača (Birčević i Marinković), potom autokoš Birčevića, neverovatne promašaje i nervozu oba trenera zbog sudija.

Posle nesportske lične Marinkoviću, Džikić je protestovao jer je smatrao da je prethodno Ratkovica bio fauliran. To je izazvalo i nezadovoljstvo Petreka, poleteli su tvrdi predmeti ka parketu. Došlo je do prepirke Birčevića i Kotona na terenu, Džikić je dobio tehničku, a Petrek se žalio da je pogođen. Pripadnici policije su došli do klupe Ludvizburga, a sudije su "briljirale" sumantim sviranjem faulova.

Rezultat 65:65 u poslednjoj četvrtini je stajao punih minut i po, da bi vođstvo crno-belima vratio Hečer. Egal na dva minuta do kraja bio je jasan znak da je Partizan priredio još jednu dramu navijačima.

Posle tajm-auta, Birčević je postigao trojku, potom postigao nove poene da bi održao +3 u poslednjem minutu utakmice. Posle faula Lukovića, Koton je bio polovičan sa penala. Veličković je promašio šut, da bi potom Bun lako iz pik-en-rola poentirao za 72:72 na 13 sekundi do kraja.

Vreme nije dobro na kraju iskoristio Hečer, koji je nepotrebno šutirao sa skoro devet metara i promašio.

U produžetku su sve na sebe preuzeli dabl-dabl igrači Veličković i Birčević, a pitanje pobednika je mogao da reši Hečer koji je dao trojku za 80:76. Ali je Amerikanac onda napravio loš faul nad Hemondsom, koji je promašio dodatno slobodno bacanje. U poslednjem napadu je Ratkovica sjajno uposlio Birčevića, koji je pogodio uz faul, ali je promašio bacanje, koje je pokupio Andrić. On je bio precizan oba puta.

U narednom kolu, crno-beli dočekuju Bešiktaš, 14. decembra od 20.30.

TABELA: Bešiktaš 13, Ludvizburg 13, Partizan 12, AEK 11, Sasari 10, Zjelona Gora 10, Šarloa 10, Solnok 8.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanjaeleonora@mail,com

    6. decembar 2016 | 19:51

    GDE GOD IGRAO I KAKO GOD IGRAO PARTIZAN IMA I IMACE NAJBOLJE NAVIJACE U EVROPI!!!!!!!

  • Tražimo Kumove menjamo ime i pravila

    6. decembar 2016 | 21:49

    Partizan sa ovakvim (veoma lošim timom) koji mu je dodeljen-nametnut igra dve lige od kojih mu je jedna nametnuta i s'obzirom na sve rezultati su odlični čime smo mi kad sve saberemo i oduzmemo veoma zadovoljni. E sada što je vama krivo to što imate sve a rezultate nemate a trebali bi da budete u vrhu tabele EL tu ne možemo da vam pomognemo. Znam da ste pratili do poslednje sekunde, ali jbg. moraćete razočarani na spavanje, šta da vam radim. PS Žiko ne zaboravi da popiješ šta treba.

  • Jsd zagreb

    6. decembar 2016 | 19:55

    Katastrofalna igra raspalog partizana, mučno je ovo gledati, nikada više ništa nećemo osvojiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA