≫ 

Ovo nije fudbal, ovo je savršenstvo: Tevez definitivno postaje božanstvo Boke posle ovakvog rušenja Rivera (VIDEO)

Dva gola i asistencija Teveza koji će se dugo pamtiti i prepričavati

  • 9

Ono što su River i Boka pokazali na Superklasiku nije fudbal... To je magija, to je savršenstvo! Pesma koja traje čitav dan, šest golova, tri preokreta, sijaset prilika i...maestralni Karlos Tevez!

Nekadašnji fudbaler oba Mančestera - Junajteda i Sitija, postigao je svoje prve golove u Superklasiku po povratku u Argentinu i tako doneo pobedu svom timu u jednom od najvećih mečeva svetskog fudbala - 2:4 (2:1).

Golovi kojima će definitivno postati božanstvo Boke. Golovi koji su zasenili onaj njegov meč iz 2004. godine kada je dao gol i zbog proslave isključen.

Najpre je iskoristio je makazice Valtera Boua kao asistenciju, nadmudrio golmana Rivera koji je napravio neverovatan kiks i iskusno ugurao loptu u mrežu u 63. minutu za 2:2, da bi ''kiflom'' u 82. minutu utišao Monumental.

Time je sprečio da se ponovi onaj meč iz 1987. godine kada je poslednji put viđeno da je Boka vodila, a na kraju nije dobila. Od 0:2 do 3:2 je stigao River tada. Sada neka druga pesma...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mirisalo je na opasan preokret Rivera nakon što su gubili od 14. minuta. Pomenuti Bou je, dakle, na samom početku šokirao Monumental i doveo Boku u vođstvo, ali se domaćin razgoropadio u nastavku.

Driusi i Alario su posle pauze za osveženje (paklena vrućina muči fudbalere) preokrenuli rezultat posle golova u 34. i 40. minutu.

Onaj prvi je bio neodbranjiv, dok je Alario kod drugog vešto izbegao ofsajd zamku i preokrenuo rezultat već do poluvremena.

Prosto je neverovatno kako River nije poveo na početku drugog poluvremena. Alario je u 48. minutu sa dva metra šutirao preko gola, da bi golman Boke Verner odbranio zicer Gonzalu Martinezu.

U nastavku akcije sevnula je kontra Boke i Pavon je mogao da se proslavi. Međutim, Batalja je sjajno intervenisao i spasio svoju mrežu. To je bio uvod u pomenuto izjednačenje koje se dogodilo u tom 63. minutu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

River je ponovo upao u stanje šoka, jer Boka nije stigla do izjednačenja iz prave igre. Činilo se da ćemo ranije videti još jedna preokret , treći, na meču, međutim meč je ulazio u mirniju završnicu kako je odmicao.

Ipak, poslednju reč su dali Karlito i Senturion koji je u nadoknadi vremena zabio kolac u srca navijača Rivera.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    11. decembar 2016 | 23:29

    Nema većeg derbija od ovog.

  • Messi

    11. decembar 2016 | 23:04

    River - Boca i Barsa - Real . E to su derbi utakmice . Ovo ostalo je nula ,pogotovo Partizan - Zvezda uzas od derbija .

  • Bojan

    11. decembar 2016 | 22:23

    To je najjaci derbi na svetu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA