Ćiro Blažević otkrio koji je najveći klub bivše Jugoslavije po njegovom mišljenju, a to se Hrvatima neće svideti

''Trener svih trenera'' smatra da bi regionalna liga bila pun pogodak za fudbal na ovim prostorima

  • 31

Regionalna liga u fudbalu je večito pitanje na ovim prostorima, naročito usled sve lošijih rezultata fudbalskih klubova sa Balkana u Evropi. Poslednje informacije govore da je takva liga sve izvesnija i da je faktički sve dogovoreno i da je ostalo da se utanače određeni detalji.

>>> Gotovo je - kreće Regionalna fudbalska liga! Zna se kad počinje, koliko će klubova igrati, format takmičenja i nagrade!

Tim povodom oglasio se i Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, koji je nekada bio protiv ove lige, ali je sada njen zagovornik. Takođe je pričao i o najvećim klubovima sa ovih prostora, a to će možda i zasmetati njegovim sunarodnicima u Hrvatskoj.

- Mislim da je sama ideja odlična. Buduća regionalna liga bi mogla imati pozitivan utjicaj na mnoge, pa čak i na one buntovnike da se što pre prilagode novim uslovima fudbalskog tržišta. Krajnje je vreme. Iskreno, bio sam protiv ovakve lige jer sam smatrao da bi to izazvalo primitivne ispade, ali sada vidim da je zrelo vreme da takav fudbalski projekt ponovo zaživi i da kao nekada na terenu vidimo klubove kao što su Crvena zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sarajevo, Velež, Vardar...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mnogi su strahovali da bi zbog huligana regionalna liga bila ugrožena, a Ćiro je izneo svoje mišljenje o tome.

- Prvo moram da kažem da ne volim tako da ih zovem. Dokle god ih tako nazivamo imćemo ono što danas gledamo. Bolje da ih zovemo pametnim momcima, siguran sam da se i kod njih može dogoditi transformacija, najpre u smislu kulture. Mnoge ozbiljne zemlje su taj problem odavno rešile, zna se na koji način. Mislim da uz dobru volju taj problem ovde može biti rešen - ističe trener svih trenera.

Ćiro je na kraju otkrio i koji je po njegovom mišljenju najveći klub bivše države.

- To je oduvek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zameriti, ali, hteli mi to da priznamo ili ne, Crvena zvezda je bila i europski i svetski prvak. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali - zaključio je Miroslav Ćiro Blažević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

>>> ZAVRŠENA NAJVEĆA ONLINE BITKA NAVIJAČA: Zvezda šampion, pogledajte raspored velike četvorke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    12. decembar 2016 | 11:11

    То је чињеница и што би се због тога љутили хрвати и њихови клубови Динамо,Хајдук и ЈСД?

  • Vronski

    12. decembar 2016 | 14:04

    Ek' Zvezda!!!Izmislio si toplu vodu.Da je pravde bilo bar bi dva puta prvaci Evrope bili.Ciro! Zna to svak normalan isto k'o sto zna da je Zvezda Srpska nikad jugoslovenska.Hvala u svakom slucaju

  • Ogy

    14. decembar 2016 | 14:06

    Partizanivac dam ali Zvezda jeste u fudbalu najveci klub, to govore rezultati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA