Bufon: Ako bude 2:2, Špancima i Hrvatima smejaće se ceo svet

Golman Italije sumnja da će se ponoviti EP 2004, kada su Azuri ispali jer su Danci i Šveđani igrali 2:2, što je jedini rezultat koji je Italijane vraćao kući

  • 0

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije Ðanluiđi Bufon izjavio je da se nada da se istorija sa EP 2004. neće ponoviti i da u poslednjem kolu Španija i Hrvatska neće "namestiti" rezultat 2:2, koji bi Azure poslao kući.

- Ako odigraju sa 2:2, smejaće im se ceo svet. Nadam se da se to neće dogoditi, a na nama je da uradimo svoj deo posla i pobedimo Irce - izjavio je Bufon.

Slična situacija dogodila se na EP 2004. godine u Portugalu kada su Švedska i Danska odigrale  nerešeno (2:2), što je odgovaralo i jednima i drugima za prolazak u četvrtfinale, pa su Italijani morali da se vrate kući posle prve faze.

Ukoliko Španija i Hrvatska u ponedeljak uveče završe sa rezultatom 2:2, 3:3 ili više, Italija će ponovo kući, bez obzira sa koliko razlike pobedi Irsku.

- Ne interesuju nas nikakve kalkulacije, idemo da pobedimo Hrvatsku i prođemo u četvrtfinale - poručio je selektor Španaca Visente Del Boske, posle ubedljive pobede protiv Irske sa 4:0.

Utakmice poslednjeg kola C grupe Italija - Irska i Španija - Hrvatska igraju se u ponedeljak od 20.45 sati.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA