• 10

Dva kluba iz Superlige nameštali utakmice!

Narednih dana bi trebalo da vidimo da li će ponovo sve ostati na najavama...

  • 10

U Srbiji se ponovo priča o nameštanju fudbalskih utakmica, o kom se generalno uvek govorilo da postoji, ali o konkretnim dokazima ovdašnja javnost nikada nije obaveštena.

Sve je krenulo o izjavi predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, u kojoj je otkrio da je FSS pri kraju postupaka o utvrđivanju nameštanju mečeva od strane nekoliko ekipa iz Prve lige Srbije. Nezvanično se govorilo o BSK-u, Čelarevu i Odžacima, a navodno su u toku istrage još tri kluba iz Prve lige.

Međutim, prema informacijama "Novosti", istraga se vodi i protiv dva neimenovana kluba iz Superlige, koji će biti na tapetu Disciplinske komisije.

- Svaka čast predsedniku FSS Slaviši Kokezi. Prvi put je u našem fudbalu prvi čovek Saveza javno rekao da postoje sumnje u nečasne radnje određenih klubova. Disciplinski i istražni organi će mu dati punu podršku i pomoć da se ovo izgura do kraja - rekao je predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović.

Propisi nalažu da protiv osumnjičenog kluba neko treba da podnese prijavu, a potom u istražnom postupku je neophodno da službeno lice ili više njih (poput sudija, delegata i posmatrača) daju izjave o određenoj utakmici.

- Kada se skupe dokazi, kreće se u proces donošenja odluke. Pravilnik kaže da u slučaju da se dokaže nameštanje ishoda meča, sledi oduzimanje tri do šest bodova, čak i dodatna novčana kazna, a u slučaju da se prekršaj ponovi, sledi selidba u niži rang takmičenja. Sada bi bilo idealno da imamo pomoć državnih organa, konkreno policije i tužilaštva - rekao je Stevanović.

Narednih dana bi trebalo da vidimo da li će ponovo sve ostati na najavama...

(Telegraf.rs)

Komentari

  • bruka za Srbiju

    Onda ceo FSS treba da odgovara. Pogledajte samo prosle prvenstvo, sta se sve desavalo u njemu, nekakvi silni rekordi i kako je zvezda dosla do titule... A ni ovo nije bolje.

  • Russell Westbrook

    Partisan I Zvezda.. Elita I rak rana Srpskog sporta

  • Didier

    Dodjite u četvrtu i petu ligu, redovno se nameštaju utakmice. Prodaju se za lopte, za pare, tri za tri...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima