≫ 

Otkriveno nameštanje u srpskom fudbalu, klubove očekuju drakonske kazne! (VIDEO)

Predsednik FSS Slaviša Kokeza otkrio je da je u toku disciplinski postupak protiv nekoliko klubova iz Prve lige Srbije zbog nečasnih radnji

  • 7
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, otvorio je novi teren sa veštačkom travom, ovoga puta u Bežaniji, a posle ceremonijalnog dela, prisutne novinare je interesovalo da li postoji mogućnost da Prva liga uskoro dobije generalnog sponzora.

- Ono što moram da konstatujem, nažalost, od kad sam preuzeo funkciju predsednika FS Srbije, ni Superliga nema zvaničnog sponzora, kao što nema ni Prva liga. Sticajem okolnosti uspeli smo da sa TV Arena sport izdejstvujemo da određeni deo finansijskih sredstava sa Superlige bude preusmeren na Prvu ligu, kako bi klubovi Prve lige pokrili troškove suđenja, službenih lica i tu smo na dobrom putu - poručio je Kokeza, a zatim otkrio da je u pregovorima sa jednom kompanijom oko sponzorstva Superlige.

- U pregovorima smo, takođe, sa jednom kompanijom da bude možda sponzor Superlige. Pregovori su u početnoj fazi i ja se nadam da će se uspešno privesti kraju – istakao je Kokeza.

On je naglasio da postoje manipulacije i nečasne radnje, te da je pokrenut postupak protiv određenih klubova Prve lige, a do kraja godine očekuje razrešenje postupka.

Foto: fss.rs Foto: fss.rs

- Apsolutno mislim da Prva liga treba da dobija pomoć, međutim, moram da kažem jednu ružnu činjenicu. Fudbalski savez Srbije je pokrenuo postupak protiv određenih klubova Prve lige i nadam se da će taj postupak biti završen do kraja godine. Ne znam kako je bilo pre godinu, dve, pet ili deset, ali za vreme mog mandata, sa svojim timom saradnika neću toleristati nikakve manipulacije ili nečasne radnje u srpskom fudbalu. A tih radnji je nažalost, u prvoj polusezoni, bilo u Prvoj ligi. I klubovi koji su to radili biće najoštrije sankcionisani.

- Nisam disciplinski sudija niti pripadam Disciplinskoj komisji, ali Disciplinska komisija sa gospodinom Žarkom Stevanovićem ima apsolutno sva ovlašćenja FS Srbije. Da li će to biti oduzimanje bodova ili novčana kazna, ne bih se mešao u rad organa Saveza, ali sigurno je da će ti klubovi biti apsolutno kažnjeni, da nikada više nikom ne padne na pamet da igra „tri za tri“.

- To u državi ne sme da se dešava i to je jedan od razloga zbog čega navijači i publika ne dolaze na stadione. Ako se izborimo sa time publika će se u značajnom broju vratiti na stadione. A verujte, ja ću dati sve od sebe da se sa tim izborim i to ćete videti u narednom periodu – zaključio je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    13. decembar 2016 | 16:59

    E bas tu... tu gde si predsednice otvorio stadion sa vestackom travom, tu se igra tri za tri...

  • ZILE

    13. decembar 2016 | 17:21

    U našem fudbalu vlada mafija tako je od devedeseti!!! Treba prodati naše klubove strancima.

  • jocke

    13. decembar 2016 | 17:29

    Jagodina,svaka utakmica kuci namestena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA