≫ 

Partizan ima vizionara: Ivica Iliev - od čoveka čijim su se "bombama" svi smejali do kreatora moćnog tima! (VIDEO)

Srbija ne voli kad neko ima viziju. Plaši je se. Ljudima je dosta lažnih obećanja, svega negativnog. Mnogo toga se kaže, a ništa ne uradi. Mene otac nije tako naučio. Nikad ne izgovaram reči u koje nisam siguran

  • 7

Bilo je, budimo iskreni, potcenjivačkih pogleda uperenih ka Ivici Ilievu kada je seo u fotelju sportskog direktora Partizana. Sumnja. Pesimizam više nego optimizam provejavali su među navijačima. Rana eliminacija crno-belih iz Evrope samo je uvećala broj onih koji su smatrali da Iliev ne radi posao kako bi trebalo. A, onda se sve promenilo. Desio se Leonardo. Desio se Đurđević. I Marko Nikolić. Crno-bela slagalica je konačno dobila okvire. Pobede su počele da se nižu kao na traci....

>>> Partizan otkrio važnu klauzulu u Leonardovom ugovoru: Samo u ovom slučaju napušta Humsku!

Ime ivice Ilieva sada se izgovara sa dubokim poštovanjem. Uspeo je!

- Sebe neću menjati sigurno, ali način na koji to da ispoljavam moram da korigujem - misli Iliev na svoje pompezne transfer najave u intervjuu za klupsku televiziju.

Sećate se svi priča o "bombama". Mnogi su im se smejali, a Ivica je verovao. I ko se sad smeje?

- Srbija ne voli kad neko ima viziju. Plaši je se. Ljudima je dosta lažnih obećanja, svega negativnog. Mnogo toga se kaže, a ništa ne uradi. Mene otac nije tako naučio. Nikad ne izgovaram reči u koje nisam siguran. Da pojasnim: nisam tad (kad je pričao o bombama) dovoljno sažvakao trenutnu poziciju, niti imao poslovno iskustvo po okonačanju karijere. Bio sam svež. Dok sam igrao fudbal imao sam i viziju kako bi jednog dana sve trebalo da izgleda. Kad mi se ukazala prilika da to napravim hteo sam kao dete sve i odmah. Iz ljubavi prema Partizanu. Video sam svetlo na kraju tunela i krenuo ka njemu. Sad svi vidimo to svetlo. Vratilo se povrenje, svi smo zajedno složni, možemo da napravimo velike stvari - reči Ilieva deluju ohrabrujuće za svakog navijača Partizana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iliev je pogodio kao niko pre njega. Leonardo i Everton su, smelo tvrdi, najbolji stranci koji su trčali po srpskim terenima ikada!

- Imao sam sreću da igram s Moreirom i gledam kvalitete Dijare i Žuke, ali i da o njima razgovaram sa našim prethodnim trenerom Ivanom Tomićem i kapitenom Sašom Ilićem. Ovakva dva stranca, kao što su Leo i Evi, nikad nisu bila u Partizanu. Ni u srpskom fudbalu. Tog kvaliteta. Plus godišta. Osim Klea, koji je otišao posle Lige šampiona i na njemu je Partizan zaradio, ostali su ili završili karijere ili otišli kao slobodni igrači, pa klub nije imao benefit u materijalnom smislu. Kad se pogleda njihov pojedinačni učinak, niko nije napravio ovako nešto kao ova dvojica sad. Ostali su bili deo kolektiva, iskakali s vremena na vreme. A učinak jednog igrača koji dođe ovde posle pauze od osam meseci, pa reši deset utakmica... Tu moć i težinu koji oni daju je na evropskom nivou.

Naravno, berićetna jesen biće samo prolazna epizoda ako se na proleće na urade prave stvari. I tu je ponovo uloga Ivice Ilieva ključna.

- Dolaskom Leandrea Tavambe bićemo jači na poziciji špica. Pozdravili smo se sa Gregorom Balažicem i definitivno će doći jedan igrač, potencijalno velikog iskustva na mestu štopera (pominju su Branko Ilić i Vanče Šikov). Nikola Milenković i Strahinja Bošnjak jesu perspektiva, ali nam je možda potreban i fudbaler zavidne karijere. U zavisnosti od eventualnih odlazaka dovodili bismo dalje. Postoji nekoliko mogućih odlazaka, s tim što za svaku poziciju imamo u najmanju ruku odgovarajuću zamenu. Ako ne i bolju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KLOZET papir ceka coksa u CZ-eu..

    17. decembar 2016 | 15:04

    ..moze ga neko 'voleti' ili ne, Ivica je talican (srecan) za FKP, hteo to neko da prihvati ili ne, jednostavno takvi ljudi postoje...za razliku od grofa jacaPa, koji srecu nije ni na slici video, ovo je splet bankomat-okolnosti koji se privode kraju, a nisu dugo ni trajali, upravo zbog nedostatka talije ili srece, kako njega, tako i aboliranog kadra... videcete uskoro svi, kako jedna nametnuta fudbalska prica i iskrivljena 'stvarnost' i 'slika crvenog fk-nestaje za cas..

  • Drekavac

    17. decembar 2016 | 15:56

    И даље тврдим да ко навија за Партизан, није ментално здрав.

  • Goran

    17. decembar 2016 | 15:11

    Dripac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA