≫ 

Zvezda je u takvoj situaciji da bi jedan igrač mogao da bude džoker za Real! (VIDEO)

Petar Rakićević je doveden kao veliko pojačanje Zvezde, ali još uvek nije debitovao u Evroligi. Možda je duel sa Realom vreme da ga navijači vide na delu

  • 14

Košarkaši Crvene zvezde igraju veoma bitan meč u četvrtak protiv Real Madrida u 14. kolu Evrolige.

 

>>> NADMENI REAL: Šampion Evrope neće trenirati dan pred meč sa Zvezdom!

 

Kao i uvek kada dolazi atraktivan rival, sa kojim se Zvezda mnogo puta sastajala, nema sumnje da će atmosfera na tribinama biti na najvišem nivou, a navijači će očekivati pobedu.

 

Međutim, može li Zvezda da pobedi jednu od najboljih ekipa Evrolige ove sezone? Sudeći po igri iz Pireja teško, ali svaka utakmica je drugačija, a i domaći teren pred 7.000 Delija je adut više. Prošli put nisu se lepo proveli u Pioniru.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Treba reći da se prvi duel ova dva tima dogodio pre 48 godina (17. juna 1968.)  i da je tada Zvezda pojačana Radivojem Koraćem pobedila sa 89:83. Bio je to prijateljski meč, a prvi zvanični u Evropi odigran je u janjuaru 1973. godine.

 

Videćemo da li i večeras crveno-beli mogu da sruše ponovo drugi tim Evrope po učinku ove sezone. Real ima devet pobeda i četiri poraza.

DA LI ĆE RADONJIĆ PROMEŠATI KARTE?

 

Ipak, možda je vreme da trener Dejan Radonjić malo promeša karte u ekipi i da proba da iznenadi "Kraljevski klub" novim igračem.

 

Radi se o Petru Rakićeviću koji do sada nije dobio šansu u Evroligi iako je nekoliko puta bio u sastavu. Možda nije bio dovoljno spreman, možda nije kvalitetom na nivou Evrolige, ali čim je u Zvezdi znači da vredi.

 

Momak je već nekoliko meseci tu, a kako igrača na njegovoj poziciji Dangubića ne ide u poslednje vreme, Luka Mitrović je izašao iz povrede, a Boriša Simanić je sa juniorskom reprezentacijom, možda treba probati sa Rakićevićem.

 

Foto: telegraf

Foto: telegraf

 

Momak visok 204 cm može da igra na pozicijama beka i krila, a ima dobar šut sa distance. Možda mu je odbrana problem, ali ne možemo da sudimo, jer ga nismo gledali u Zvezdi. Prema informacijama iz kluba imao je povredu kolena.

RAKIĆEVIĆ KAO DŽOKER

 

Debitovao je samo na meču sa MZT-om u Skoplju u subotu.

 

Ipak u situaciji kada se igra mnogo utakmica u toku nedelje i kada je zamor igrača očigledan, Rakićević bi mogao da dođe kao osveženje.

 

Zašto ga ne probati, možda dva puta po pet do sedam minuta, da uradi neku minijaturu šutne trojku ili neki prodor, napravi koji jak faul.

 

Sigurno trener Reala Pablo Laso kad sprema skauting i ne obraća pažnju na Rakićevića jer nije igrao,. Zato je i možda zanimljiovo ubaciti ga da bi se poremetio skauting igrača Reala koji dobiju napismeno kako koga treba da čuvaju i da napadaju.

 

Pogledajte kako je Rakićević šutirao na treningu Zvezde pred duel sa Darušafakom pre nekoliko meseci kada je tek došao. Vezao je 10 trojki.

 

 

(D. S.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    21. decembar 2016 | 15:53

    Pisete gluposti i sami znate da decko nece ni uci u igru

  • Legg

    21. decembar 2016 | 16:23

    Glupost, prije ce Dobric da dobije sansu, jer je kvalitetniji igrac, i mnogo duze je cekao sansu od Rakicevica, a i pokazao je poprilicno.

  • Laf

    21. decembar 2016 | 18:24

    Ne kosta nista da se proba,mec protiv Reala zahtevace nekog junaka da bi se dobio...Miler nas je iscupao iz mrtvih zadnji put sa par trojki preko ruke...vise nije tu a nema ni njegove alternative.Utakmice ovakvog tipa stvaraju igrace,a njegovih par minuta za probu nece sigurno naskoditi timu u odnosu na pojedine startne igrace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA