Kvitovoj ugrožena karijera posle ranjavanja!

Na svakom ranjenom prstu oštećena je minimum jedna tetiva

  • 4

Dvostruka vimbldonska šampionka Petra Kvitova (2011, 2014) oporavlja se od povreda nanetih nožem, ali njeno stanje je takvo da se u ovom trenutku ne može sa sigurnošću reći da li će nastaviti da se profesionalno bavi tenisom.

>>> Napao me nožem i posekao ruku! Jedna od najboljih teniserki sveta ispričala svoju horor priču!

Kvitova je operisana u utorak, zahvat je obavio tim plastičnih hirurga i sada ostaje da se vidi kako će njena ranjena leva ruka, kojom drži reket, reagovati na traumu.

- Operacija je samo 50 posto konačnog oporavka, i dalje postoji veliki rizik da ona više ne zaigra, ali optimisti smo - rekli su za češke medije doktori koji su operisali teniserku.

Nepoznati napadač posekao je kvitovu dva puta nožem kada ga je zatekla u provali njene kuće.

Rasekotina na levoj ruci je velika i ona predstavlja najveći problem.

- Ima posekotinu na svakom prstu i na svakom postoji jedna ili dve oštećene tetive. To je ozbiljna povreda. Zahvat je morao da bude vrlo precizan i temeljan kako ne bi došlo do novih oštećenja tog osetljivog dela. Operacija je uspela, ali smo baš morali da se pomučimo - kažu hirurzi.

Prema prvim prognozama Kvitova će odsustvovati sa terena najmanje pola godine: dve nedelje će biti potrebno samo da joj rana zaceli, šest nedelja da se oporave tetive, a tek posle tri meseca moći će da diže lakše stvari. Sportske aktivnosti tek posle šest meseci, procena je lekara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA