Teodosić, Sonja i basketaši dobili nagrade: Danilović je imao samo jednu želju za 2017. godinu (FOTO)

Košarkaški savez Srbije upriličio je svečanost povodom uspešne 2016. godine

  • 1

Kapiten muške košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić i standardna članica ženskog tima Sonja Petrović dobili su nagrade za najbolje u 2016. godini u izboru Košarkaškog saveza Srbije na novogodišnjoj svečanosti u hotelu Kraun plaza.

Teodosić i Petrović nagradu su dobili prema izboru žirija koji su činili sportske redakcije svih dnevnih novina, televizija i radio-stanica sa nacionalnom frekvencijom, informativnih agencija, kao i predstavnici specijalizovanih košarkaških emisija i portala.

Predsednik KSS Predrag Danilović uručio je priznanja Petrovićevoj i tim menadžeru reprezentacije Nebojši Iliću, koji je to učinio umesto Teodosića jer je najbolji plejmejker Evrope morao da se vrati u Moskvu zbog obaveza u CSKA.

Specijalna priznanja dobili su članovi muške reprezentacije Srbije u basketu 3x3, posle zlata na Svetskom prvenstvu i generalni sekretar KSS Andrija Kleut.

- Poznato je koliko je košarka timski sport, osećam se kao prva među jednakima iz ekipe. Zahvalila bih se svima koji su podigli srpsku košarku na visok nivo kvaliteta i dozvolili mi da budem deo toga - rekla je Petrović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Iza nas je uspešna godina u kojoj su bili vrhunski rezultati, posle srebra muške i bronze ženske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju, kao i zlato u basketu. Nadam se da će 2017. godina takođe biti uspešna - rekao je Danilović na novogodišnjem koktelu KSS u hotelu Kraun plaza.

Danilović, koji je dve nedelje došao na čelo KSS umesto Dragana Ðilasa, dodao je da će o radu Saveza da govore rezultati reprezentacija.

- Nadam se da će naši reprezentativci nastaviti da uspešno ubacuju loptu u koš - uz osmeh je rekao Danilović.

On je dodao da je KSS u kontaktu sa Vladom Srbije oko dobijanja organizacije Evropskog prvenstva za žene 2019, kao i četiri godine kasnije za domaćinstvo šampionata sveta za muškarce.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA