Zvezda doputovala u Kaunas: Ne smeju se ponavljati greške iz Beograda

Crveno-beli se nadaju revanšu u Litvaniji

  • 11

Košarkaši Crvene zvezde Marko Gudurić i Nemanja Dangubić poručili su da rival u 16. kolu Evrolige litvanski Žalgiris tradicionalno "ne leži" crveno-belima, ali da će dati sve od sebe da se ostvari nova pobeda.

Crveno-beli su doputovali u Kaunas u popodnevnim časovima, letovima preko Frankfurta i Viljnusa.

>>> Ovo su jedina dva velikana Evrolige koje Zvezda nikada nije pobedila, ali i to bi uskoro moglo da se promeni!

- Počeli smo 2017.godinu na pravi način, pobedom protiv Zadra, stigao nam je i novi igrač (Tompson), a sada nas čeka gostovanje u Kaunasu gde očekujemo vrlo tešku utakmicu. Žalgiris nas je pobedio u Beogradu i nadigrao, možda nam i "ne leže" kao ekipa, ali spremićemo se i pokušati da ih dobijemo. Dugo su zajedno, poznaju se, vrlo su uigrani, tačno se zna ko šta radi u tom timu i jasno je da ćemo morati da odigramo dobar meč, ukoliko želimo da zabeležimo povoljan rezultat -  rekao je Gudurić, a prenosi zvanični sajt kluba.

Sa druge strane, Dangubić ističe da ekipa, uprkos još jednom napornom putovanju, ne traži izgovore i da će učiniti sve za pobedu.

- Žalgiris nam očigledno ne odgovara, vrlo su kvalitetni kao tim, čvrsti, disciplinovani, očekuje nas težak posao na njihovom terenu. Vrlo su precizni u igri, imaju timske igrače, igraju timsku odbranu i imaju dobrog trenera. Moramo da odigramo kvalitetnu utakmicu, da kontrolišemo skok koji nam je zadavao dosta problema u prvom meču, da zaustavimo njihove šutere i sveukupno gledano, mora dosta toga da se uradi da bismo došli do pobede - rekao je Dangubić.

Utakmica između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se u petak od 19 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA