≫ 

Troicki se okreće Melburnu: Evo šta je za Telegraf rekao o meču sa mladim bosanskim igračem

S obzirom da je i Novaku Đokoviću određen veoma težak žreb, naša dva najbolje rangirana igrača će morati da budu pri vrhuncu svoje igre da zabeležili preko potrebne uspehe u njihovom povratku na sam vrh teniske lestvice

  • 2

Kratak rezime meča koji je mogući istorijski podvig Viktora Troickog u nastupima na turniru u Sidneju “odložio” na neodređeno vreme je – trudio se, ali nije išlo.

Specijalno iz Sidneja za Telegraf, Vuk Brajović

Pokazalo se da je oprez našeg asa pred polufinalni meč protiv izuzetno neugodnog Žila Milera bio na mestu, i da je – u paklenim uslovima usijane Ken Rouzvol Arene – igra protiv sistema servis – volej zahtevala napore koji su se graničili sa nadljudskim, i nastup u kome je i najmanja greška nedozvoljiv “luksuz”.

Činjenica da Viktorova igra zapravo i nije bila opsežnije “testirana” sve do samog polufinala (pobeda protiv Lorencija, predaja Kolšrajbera) nikako nije išla u korist našem igraču, i na momente se videlo da mu je nedostajao “ritam” i fokus koji se, inače, najbolje stiču i primenjuju kroz uvodne mečeve turnira. Gubitak prvog seta kroz jednu jedinu iskorišćenu brejk-loptu u prvom servis-gemu Troickog se ispostavio kao veliki bonus i psihološka prednost za danas veoma upornog, preciznog i poprilično srećnog protivnika iz Luksemburga.

Iako je meč bio “prosejan” manjim i većim šansama da se Viktor rezultatski vrati u meč i da se dobijanjem drugog seta pozicionira kao apsolutni favorit za treći deo igre – to se ipak nije desilo. Odlični, precizni i jaki servisi levorukog Milera u prelomnim trenucima, nekoliko neuspešnih lakih voleja i nerealizovanih pasing-šotova na mreži i jurenje” rezultata u veoma teškim uslovima za igru stavili su Viktora pod veliki pritisak – koji je konačno kulminirao neiskorišćenim smečom u pretposlednjem poenu taj-brejka.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U kraćem intervjuu za Telegraf.rs, Viktor se prvo osvrnuo na propuste u strategiji svoje današnje igre:

- Mislim da sam trebao da češće i raznovrsnije menjam svoju poziciju pri prijemu njegovog servisa, nešto što bi ga sigurno zbunilo i poremetilo realizaciju njemu najvažnijeg elementa strategije. Umesto toga, on je ušao u ritam, pogađao kad je bilo najvažnije, što ga je dodatno ohrabrilo i držalo do kraja meča. Dosta je teško čitati njegov servis, dosta je nepredvidiv u tom smislu – a povrh toga je bio i veoma precizan – i za igru protiv takvog protivnika je potrebno biti maksimalno koncentrisan da bi se iskoristile i najmanje, a često presudne greške, čemu današnja toplota nikako nije išla u prilog. Žao mi je zbog propuštenih prilika u ovom meču, kao i činjenice da se žreb “otvorio” u očekivanom pohodu ka tituli ispadanjem prva dva nosioca, ali i to je tenis, dešavaju se ovakvi porazi… - trezveno zaključuje Viktor.

Komentarišući predstavljeni žreb za Australijan Open u Melburnu, Viktor napominje da će morati da bude pri svom najboljem tenisu od samog početka i meča sa veoma motivisanim Damirom Džumhurom.

Foto: AP/Tanjug da Foto: AP/Tanjug

- Iako smo više puta trenirali zajedno u Beogradu, gde on živi i priprema se, nas dvojica nikada nismo imali zvaničan meč jedan protiv drugoga. Znam da voli da igra u Australiji, da mu odgovaraju nešto teži uslovi, da ume da namuči i pobedi favorite - i da je pre par godina ostvario fin rezultat ulaskom u treće kolo. Ja možda jesam favorit na papiru, ali ću morati da odigram odličan meč za prolazak u drugo kolo. Što se tiče ostalih pretpostavljenih protivnika u daljem toku žreba, videćemo kad budu konačno bili poznati.

- Ako to budu Lorenci i Vavrinka, svakako je pozitivno to što sam sa njima već igrao proteklih nedelja u Brizbejnu i Sidneju, ali su susreti na Grend Slemu nešto sasvim drugačije u fizičkom i strateškom smislu. Pogotovo mi je krivo zbog neiskorišćenih šansi protiv Vavrinke – ali je iskustvo iz tog meča i adaptacija na ove uslove igre nešto najvažnije što sa sobom “nosim” na prvi Grend Slem sezone. Nastojaću da iskoristim dodatni dan za pripreme u Melburnu, nešto što nisam imao proteklih godina, jer će iskušenja nastupiti već od samog početka – i za to moram biti na nivou - naglašava Viktor na kraju svojih nastupa u Sidneju.

S obzirom da je i Novaku Đokoviću određen veoma težak žreb, naša dva najbolje rangirana igrača će morati da budu pri vrhuncu svoje igre da zabeležili preko potrebne uspehe u njihovom povratku na sam vrh teniske lestvice – odnosno pohod ka poziciji među prvih dvadeset tenisera sveta.

Kako ni ove godine žreb nije bio naklonjen Dušanu Lajoviću (očekivan duel sa Congom u drugom kolu), sva je prilika da će Novak i Viktor svojim individualnim uspesima pružiti motivaciju jedan drugome da ostvare najviši mogući plasman i stvore kontinuitet dobrih rezultata pred nastavak ključne sezone u njihovim karijerama i razgale šampionski timski duh pred nastupe pod srpskom trobojkom u Dejvis Kup takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    14. januar 2017 | 11:58

    Viktor je umoran, ali mislim da će u Melburnu dobro da igra. Samo napred Viktore !!!

  • mama

    15. januar 2017 | 10:11

    Novaku tezak zreb ah cudno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA