≫ 

Odgovor Troickog na odluku Marije Čičak: Smejaće se sama sebi kada vidi snimak (VIDEO)

Srpski teniser posle meča dao svoje mišljenje o odluci Marije Čičak, ali je pomenuo i svog protivnika

  • 4

Viktor Troicki je posle velike drame u pet setova bio bolji od Italijana Paola Lorencija i plasirao se u naredno kolo Australijan opena. Meč je obeležila i kontroverzna odluka sudije Marije Čičak, koja je u finišu 5. seta oštetila Viktora kod jednog poena.

Srpski teniser je burno reagovao, kao i publika koja je navijala za njega. Protesti nisu urodili plodom da se odluka promeni, pa je meč nastavljen. Ipak, kod Viktora je tada proradio inat, te je počistio Lorencija u nastavku meča.

Specijalno za Telegraf iz Melburna, Vuk Brajović

Baner AO, Australijan open 2017

Na konferenciji za medije, Viktor je pre svega komentarisao tu odluku Marije Čičak, kao i to što Paolo Lorenci nije priznao da ne bi mogao da stigne loptu.

>>> Telegraf na licu mesta: Viktorovi navijači proključali od besa zbog skandalozne sudijske odluke!

>>> NISI SVESNA ŠTA SI MI URADILA: Troicki urlao na hrvatskog sudiju, publika bila na njegovoj strani (VIDEO) (FOTO)

- Videli ste sve, na snimku sam već video, nemam šta da komentarišem. Možda bi neko rekao da ja uvek nešto glumim na terenu, a na kraju uvek budem u pravu. Neverovatno! Da dosudi onakvu odluku... On ne da nije bio na lopti, nego na skroz drugom kraju terena, na tri metra od loptice. I da je bio tamo ne bi je uhvatio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Pogodio sam iz sve snage bekhend paralelu po liniji, niz vetar, to je neuhvatljivo. Prosto neverovatno šta je ona uspela da vidi i da dosudi. Ok je bila tokom celog meča, ali u ključnom momentu je napravila veliku grešku. Sva sreća me nije koštalo na kraju. Mislim da će se i ona sama sebi smejati kada vidi snimak.

Da li ti je ta odluka pomogla da slomiš protivnika i da dobiješ dodatnu motivaciju?

- To mi kaže čak i Ziki, da sam tada krenuo da udaram i da budem dosta agresivniji. Činjenica je da sam se digao posle tog poena, ali draže bi mi bilo da je prihvatila taj poen. Opet se ispostavlja i da sada kada imam hok-aj ne mogu da dobijem u ključnim momentima poen.

Da li si očekivao od protivnika da prizna da nije mogao da stigne lopticu?

- Pogledao sam, ali on je Italijan. Nisam očekivao od Italijana da prizna. U sebi zna i on šta je istina i da li je mogao da stigne lopticu. Najvažnije je da se završilo i da sam pobedio - zaključio je Viktor Troicki.

Poslušajte Viktorovu izjavu posle meča koju je dao srpskim novinarima u Melburnu:

PROGNOZA DUELA SA VAVRINKOM

Šta god mislili i očekivali od meča protiv Stena Vavrinke, igrača koji je Viktora dobio u svih sedam prethodnih susreta – ono što je skoro sigurno da se neće ponoviti u Viktorovoj igri je čudna kombinacija opuštanja posle stečene prednosti i perioda sjajne igre – i grča koji to prati kada se protivnik približi ili izjednači rezultat.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Protiv asova kao što je Vavrinka, Viktor najčešće igra sa posebnom inspiracijom i mnogo odgovornije po sebe – i takve mečeve gubi uglavnom zato što, objektivno, biva nadigran. Nedavni meč u Brizbejnu je potvrda takve procene, i predstavlja umereno ohrabrenje našem teniseru da bi pobedom u ovom meču dobio dugo očekivani elan i potporu za realizaciju cilja i žudnje za povratak u prvih 20 igrača sveta.

Time bi Viktor ostvario najveći cilj svog teniskog “kam-beka” posle bolne suspenzije, što bi – nadamo se – ovakve “mazohističke” pojave u njegovoj igri moglo da eliminiše ili barem proredi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA