≫ 

Cela Srbija bila na nogama, a ovo je broj glasova za Jokića na Ol Staru

Glasanje za ovogodišnji "ol-star" vikend pokazalo koliko je srpski centar postao ozbiljan faktor u najjačoj ligi sveta

  • 5

Navijači, igrači i mediji su dali svoj sud i izglasali elitnu grupu košarkaša koji će se pojaviti na tradicionalnom "ol-star" vikendu zakazanom za period 17-19. februara u Nju Orleansu.

>>> On je srpska NBA senzacija: Jokićev novi rekord karijere! (VIDEO)

Očekivano, na njemu neće biti nijednog srpskog igrača, ali možemo samo da budemo ponosni na najboljeg srpskog košarkaša u NBA Nikole Jokića i njegov plasman na listi igrača za koje su, prvi put, pored navijača, glasali igrači i novinari.

Centar Denvera je za kratko vreme "kupio" ljubitelje košarke sjajnim igrama i to mu je donelo visoko 16. mesto sa 173.327 glasova navijača.  

Ono što je za Jokića sigurno još važnije je priznanje koje je dobio od kolega igrača.

Naime, njegov plasman na listi koja je kreirana na osnovu glasova 324 igrača iz najjače lige je još bolji. Na toj listi Jokić zauzima 13. mesto!

Ispred njega, u konkurenciji igrača na pozicijama "četvorke" i "petice" iz Zapadne konferencije, samo su Kevin Durent (Golden Stejt), Kavaj Lenard (San Antonio), Antonio Dejvis (Nju Orleans), Demarkus Kazins (Sakramento), Mark Gasol (Memfis), Lamarkus Oldridž (San Antonio), Deandre Džordan (LA Klipers), Gordon Hejvard (Juta), Drejmond Grin (Golden Stejt), Stiven Adams (Oklahoma), Karl-Entoni Tauns (Minesota) i, zanimljivo, centar Golden Stejta Zaza Pačulija.

Priznaćete, niste očekivali da snažni Gruzin, koji, istina, ima poduži staž u NBA, može uopšte da se uporedi sa kracijom momka koji svojim asistencijama, poenima i pregledom igre već sada deluje kao neko ko će harati terenima širom SAD u narednoj deceniji.

Drugi srpski košarkaš koji se našao na listi je Boban Marjanović za koga je glasalo 11.511 navijača i zauzeo je 41. mesto u konkurenciji visokih igrača iz Istočne konferencije.

STARTERI (ISTOK): Kajri Irving (Klivlend), Demar Derozan (Toronto), Lebron Džejms (Toronto), Janis Adentokumbo (Milvoki), Džimi Batler (Čikago).

STARTERI (ZAPAD): Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Kevin Durent (Golden Stejt), Kavaj Lenard (San Antonio), Entoni Dejvis (Nju Orleans)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Маre

    20. januar 2017 | 12:39

    Не само Србија, него и Република Српска.

  • D

    20. januar 2017 | 12:47

    Jel' ovo greska ili je Lebron u Torontu stvarno? O tome nisam obavesten...

  • manki

    21. januar 2017 | 19:03

    Je l moguce da svake godine gledamo DeAndre dzordana ? Bas takvi igraci ubijaju kosarku u pojam,po cemu je on to zasluzio da igra na all staru ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA