≫ 

Pitali su Marija da prokomentariše Novakov poraz, i svojim odgovorom je zaslužio svako poštovanje!

Britanski teniser se prvo nije saglasio sa konstatacijom da se srpski teniser mučio na meču sa Denisom Istominom

  • 11
Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Najbolji teniser sveta Endi Mari ublažio je priču o kraju ere dominacije Novaka Đokovića, nakon što je Srbin eliminisan već u drugom kolu Australijan opena od Denisa Istomina.

Britanac se nije saglasio sa konstatacijom da se njegov najveći rival mučio protiv 117. tenisera sveta.

>>> Analiza Telegrafa iz Melburna: PET razloga zbog kojih je Đoković ispao sa Australijan opena! (FOTO)

- Mislim, to je mučenje na najvišim standardima - rekao je Mari, a onda poručio:

- U poređenju sa ostalim igračima, (Novak) na meču nije bio tako loš. Igrao je i pokazivao je dosta dobre stvari u poslednjih šest-sedam meseci. On samo nije više toliko konstantan kao što je bio pre tri godine, i sada svi očekuju da održi taj nivo tokom čitave karijere, a to je nerazumno da očekujete od bilo koga - rekao je Mari o svom trenutno definitivno najvećem rivalu.

On ne misli da je Đokovićeva eliminacija olakšavajuća okolnost ka njegovom cilju, tituli u Melburnu posle pet izgubljenih finala.

- Za mene, ovo ništa ne menja. Ionako bih sa Novakom igrao u finalu, ne bih mogao u trećem ili četvrtom kolu. Uopšte ne brinem o tome. Očigledno je da samo finale dosta utiče, i mnogo puta sam sa njim upravo finala igrao ovde, i bili su to teški mečevi. Danas moj protivnik nije bio Novak, već Sem (Kveri, 6:4, 6:2, 6:4), i u glavi sam bio spreman da dam sve od sebe, što sam i uradio - rekao je Britanac, dodavši da mu članak desne noge nije zadavao probleme.

>>> Marijeva mama likuje posle eliminacije Đokovića (FOTO)

U kolumni koju već neko vreme piše za BBC, Mari je poručio:

"Svi su iznenađeni eliminacijom Novaka Đokovića. Ali garantujem vam da bi svaki igrač potpisao finale US opena, treće kolo Vimlbdona i titulu na Rolan Garosu. Kada sve to uporedite sa njegovim standardima, on je verovatno razočaran. Ali ako uporedite sa bilo kojim drugim igračem na svetu, njegovih poslednjih 12-18 meseci su bili fenomenalni.

Mislim da je trenutak da ga javnost ostavi na miru. Jako je teško održavati takav intenzitet iz nedelje u nedelju, i zato su svi impresionirani grupom igrača koji su godinama u samom vrhu. Isti igrači su tu već deset godina jer su njihovi nastupi na gren slem turnirima konstantni. Uvek su u finalima ili polufinalima. Pa sad, ako se to jednom ne desi, svi su iznenađeni i šokirani.

Ali mislim da sami igrači imaju više razumevanja, jer znamo koliko je sve ovo teško i kako je konstantnost promenjena prethodih godina. Neizbežno je da će u jednom momentu i to stati.

Baner AO, Australijan open 2017

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЦИГАНИН КОТЕЖ

    20. januar 2017 | 12:28

    Браво момчино ! Моје велико поштовање после овога ! Јер само ко је спортиста рођени схватиће колику тежину и величину имају твоје речи !

  • Milena

    20. januar 2017 | 12:58

    E posle ovoga Marej zelim ti svu srecu da osvois ovaj gremslem.Zasluzio si posto si mnogo puta izgubio od Novaka finale.

  • Vrati ce se kad bude gazda u kuci ovako nema sanserkul

    20. januar 2017 | 12:24

    Mare je dao najbolji komentar jer zna kako je njemu bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA