Baskonija oslabljena pred duel sa Zvezdom: Povredio se igrač koga bi crveno-beli teško zaustavili (VIDEO)

Tornike Šengelija neće biti na raspolaganju treneru Situ Alonsu za duel sa crveno-belima koji je na programu od 21.30

  • 8

Crvena zvezda od 21.30 igra u Vitoriji protiv Baskonije, gde juri 7. uzastopnu pobedu u Evroligi, što bi je približilo eventualnom plasmanu u TOP 8. Zvezdi neće biti lako, jer je Baskonija na svom terenu igra gotovo savršeno. Od devet utakmica pobedili su na osam!

>>> ZVEZDINA NOĆ BEZ SNA: Crveno-beli u Vitoriju stigli kasno posle ponoći!

Jedini poraz došao je od bratskog kluba crveno-belih, Olimpijakosa, kioji ih je savladao u 4. kolu sa 95:90. Ipak, šampionu Srbije će biti donekle olakšan posao, jer će Baskonija biti oslabljena neigranjem veoma bitnog igrača.

Gruzijski košarkaš Tornike Šengelija neće biti na raspolaganju treneru Situ Alonsu narednih nedelju dana zbog povrede, potvrđeno je na sajtu Baskonije.

Šengelija je trenutno treći najefikasniji igrač u svojoj ekipi jer prosečno beleži 11,7 poena po meču. Ispred njega su samo Buboa sa 13,1 i Šejn Larkin sa 12,9 poena po meču.

Takođe, Šengelija je prilično nezgodan igrač za čuvanje, jer ume da pogodi i spolja, a prilično je jak i ima odličnu tehniku i Zvezda bi imala velikih problema da ga sačuva. Poseban problem pri njegovom čuvanju bilo bi to što je fizički jači od Simonovića i mogao bi lakše da ga ''ugura'' pod koš, a ukoliko bi ga čuvao Bjelica mogao bi da koristi brzinu ili šut spolja.

Zvezda će takođe biti oslabljena, jer Nemanja Dangubić neće igrati na ovom meču.

Pogledajte neke od Šengelijinih poteza sa meča protiv Makabija, kada je ostvario ovogodišnji rekord sa 22 postignuta poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    24. januar 2017 | 17:36

    Нека момци одиграју са самопоуздањем са којим су играли против најјачих, и Басконија ће бити само још једна епизода за улазак у 8. А док Звезда хита ка Басконији, већина гробара је у агонији. Никако не трпе оволике успехе наше, већ плачу као неке снаше.

  • ŠEVA

    24. januar 2017 | 18:35

    Nedaj se ZVEZDO ako možete još sad da pobedite posle je sve lakše SREĆNO VAM BILO .

  • Tišljer036

    24. januar 2017 | 20:44

    Gospodo još jednu lepu noć molim vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA