Australijsko finale Federer - Nadal je najgledaniji teniski meč u Evropi!

Oko 20,7 miliona gledalaca pratilo je veliko finale u Melburnu

  • 2

Finale Australijan opena između Rodžera Federera i Rafaela Nadala, rušilo je sve rekorde gledanosti na Eurosportu, potvrđujući tako poziciju Eurosporta kao doma Grend slem tenisa.

Dvojica najvećih teniskih rivala sastala su se u finalu Grend slema prvi put od 2011. godine, a ovaj meč na Eurosportu je pratilo oko 20,7 miliona gledalaca širom Evrope.

Finale iz snova postalo je najgledaniji teniski meč na Eurosportu ikada i drugi najgledaniji sportski događaj u istoriji Eurosporta.

>>> IMPRESIVNE brojke Australijan Opena: Potrošeno 63 km žice za rekete, 23 para blizanaca sakupljali lopte, pojedeno 6 tona sendviča...

- Podaci o gledanosti ovog meča za Eurosport predstavljaju krunu fantastičnog prvog Grend slema ove godine. Nije iznenađujuće što je ovo najgledaniji teniski meč ikada na našim platformama, s obzirom na to da su Rodžer i Rafa jedni od najvećih rivala u ovom sportu, a povratak ovih šampiona je prosto neodoljiv. Nadamo se da ćemo njihove susrete gledati i tokom 2017. godine u kojoj će fanovi biti u mogućnosti da prate sve Grend slem mečeve na Eurosportu - izjavio je Piter Haton, direktor Eurosporta i zaključio:

- Težimo da pratimo kvalitet na terenu i van njega, i nastavićemo da ispunjavamo to obećanje. Ovaj turnir je bio pun iznenađenja i fenomenalnih priča, a mi smo sve te priče prenosili. Lokalni podaci o gledanosti tokom turnira su pokazali da se naša strategija povećanog ulaganja u lokalnu produkciju i lokalne talente isplatila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    31. januar 2017 | 18:27

    Klasik...

  • 4S

    3. februar 2017 | 23:42

    Ne morate da objavite ovaj kao i prethodne komentare koji ukazuju da je CISTA NAMESTALJKA da onaj svajcarski topli decko placljivko u 36.god osvaja GS i to posto nije igrao vise od pola godine!!! SMESNO POPUT VEROVANJA U DEDA MRAZA! Noletu ne daju da bude 1.svih vremena jer bi nam pre vratili Kosovo nego dozvolili Srbinu da im postavi rekord sa brojem osvojenih GS. HVALA TI NOLE NA SVEMU I TVOJI NAZOVI PORAZI SU NASE POBEDE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA