Rukometašima u Francuskoj zbog nameštanja pooštrili kontrole, prate im mejlove, pozive! Ali, nisu im zabranili da se klade!

Rukometaši u Francuskoj imaće rigorozne kontrole gde se kreću i s kim pričaju, da ne bi ušli u problem nameštanja utakmica, ali će moći da se klade na sve sportove sem rukometa

  • 0

Posle skandala sa nameštanjem, zbog čega su braća Karabatić, Nikola i Luka dobili uslovne kazne zatvora, kao i još 15 ljudi (među kojima je i Mladen Bojinović) rukometna federacija Francuske pooštrila je mere kontrole svih igrače, bez obzira na to da li su stranci ili domaći.

Zanimljivo je da se fransuski mediji se se ne bave toliko tim slučajem nameštanja, tu i tamo spomenu da je bilo suđenje i to je to. Oni maksimalno štite osuđene sportiste i ne prave nikakvu dramu oko toga. Da se to desilo u Srbiji verovatno bi ih razapeli mediji.

Nakon svega toga što se desilo federacija je uvela pravila u kojima taj određeni sektor koji se bavi zaštitom igrača ima pravo proveravati njihove mailove,pozive itd.

Printskrin: Instagram/nikolakarabatic44 Printskrin: Instagram/nikolakarabatic44

Zabranjena je bilo kakva vrsta klađenja i prenosa sportskih informacija na primer da je povređen ili da neće da igra.

Medutim, rukometaši kao sportisti mogu da se klade na ostale sportove, ali na rukomet nikako, čak ni na 2.kinesku ligu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA