MILOJE, IDI BIDI BEK! Urnebesna priča iz srpskog fudbala!

Ko ima novca i finansira klub ima pravo da se pita i ko će da igra

  • 14

Svi već znamo da je fudbal u Srbiji na najnižim granama, počev od najvećih klubova Crvene zvezde i Partizana, koji ne mogu da priđu nastupu u Evropi pa do onih manjih lokalnih klubova koji sastavljaju kraj sa krajem i bore se za neki imaginarni rezultat.

>>> OVDE NEMA BODEVA: Novi bosanski kraljevi fudbala: Postali su hit na internetu zbog parole! (FOTO)

Koliko je urnebesna situacija u našem fudbalu, baš u tim lokalnim seoskim sredinama govori i priča iz devedesetih godina. Tada kao i sada uvek u tim manjim sredinama imate nekog lokalnog "biznismena" koji je vlasnik kluba i finansira igrače, trenera i celokupno funkcionisanje.

Kao po pravilu on je sebi dao za pravo da se pita sve u vezi tima, iako nije u mladosti šutno ni "mače s praga" što se žargonski kaže. Jer ko daje pare taj može da se pita sve u vezi tima, čak i ako nema pojma o fudbalu.

Baš tako je na jednoj lokalnoj utakmici, taj neki gazda seoski "biznismen" sedeo na tribinama i gledao meč svog kluba.

Igrali su loše i na poluvremenu su već gubili sa 2:0. Tada je gazda dozvao svog dežurnog potrčka i badigarda.

- Miloje, idi bidi bek - dobacio mu je gazda, što je značilo da Miloje treba da ode do svlačionice, presvuče se, kaže treneru da ulazi u drugom poluvremenu i da odigra to što mu je gazda rekao.

Printskrin: Youtube/  stefanlecko11 Printskrin: Youtube/stefanlecko11

Koliko je Miloje pomogao klubu vidi se po tome što su utakmicu izgubili, ali je važno da je postojala ideja da se nešto promeni u drugom poluvremenu. Šalimo se naravno.

Ova priča, realno oslikava stanje u srpskom fudbalu, iako možda deluje da je iskarikirana, ali je istinito bolna. Upravo ovakvi tipovi vode glavnu reč u većini klubova u Srbiji.

Ako znate još neke slične priče slobodno nam napisite u komentaru

(Telegaf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    3. februar 2017 | 12:52

    Znam sličnu priču.Otac biznismen iz grada u unnutrasnjosti vozio svaki dan sina osnovca na treninge u bg u Partizan jer je "mali ekstra talenat" Kad je otac otišao u zatvor zbog utaje poreza mali više ne ide u bg na treninge jer više nije talenat

  • Petar

    3. februar 2017 | 12:44

    To je bilo u jednom selu kod Velike Plane koje se zove Livadica.

  • Da Vinči

    3. februar 2017 | 13:51

    Ja znam situacijuu u kojoj je jedna ekipa iz Sumadinske lige do 70-og minuta gubila na svom terenu sa 3 0 i kada je mogu reci vlasnik te ekipe mahnuo sudiji sa 50 evra rezultat je na kraju bio 4 3 za domacina. Puka slucajnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA