≫ 

Barselona u finalu posle drame: Tri crvena, promašen penal i mnogo nervoze! (FOTO) (VIDEO)

Katalonci igrali 1:1 sa Atletikom i odbranili minimalnu prednost iz prvog meča u Madridu

  • 2

Branilac trofeja u španskom kupu, Barselona, obezbedila je mesto u finalu masovnijeg takmičenja. 

Katalonci su u vrlo uzbudljivoj utakmici igrali nerešeno sa Atletiko Madridom, 1:1, i ukupnim rezultatom 3:2 prošli dalje.

U Madridu je bilo 2:1 u korist ekipe Luisa Enrikea, a u utorak uveče lako je mogao da se desi isti rezultatski epilog u regularnom delu meča.

Naime, pri rezultatu 1:0 za domaći tim, Gameiro je promašio penal (tukao preko gola) koji je prethodno iznudio i tako propustio idealnu šansu da utakmicu ranije uvede u dramu.

Ipak, ona nije izostala, jer se koji minut kasnije francuski napadač ispravio za kiks što mu nije bilo naročito teško pošto ga je zemljak Grizman bukvalno "spojio" sa golom.

U preostalom vremenu viđena je opsada gola Ter Šetegena.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Madriđani su nadirali, kreirali oko šesnaesterca, ali je Barsa uspela nekako da se odbrani i izbori finale u kome će pokušati da osvojio 29. trofej u ovom takmičenju.

Katalonci su meč završili sa devetoricom posle isklučenja Serđa Roberta u 57. minutu i jedinog strelca Luisa Suareza u samoj završnici meča, a "pocrveneo" je i Karasko kod Atletika zbog nesmotrenog proklizavanja i prekršaja nad Turanom.

Urugvajac neće biti na raspolaganju Enrikeu za finale koje će Barsa igrati protiv boljeg iz duela Alavaes - Selta (prvi meč 0:0)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA