≫ 

OBIČAN MOMAK SA SELA: Samleo Arsenal, pa pravac u Srbiju na meč za koji ni ne znate da se igrao!

Nemanja Matić nije klasičan fudbaler

  • 4
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Slobodane dane posle pobede nad Arsenalom, Nemanja Matić je iskoristio u svojoj zemlji.

Srpski reprezentativac nije krenuo put Amerike na Superboul kao njegov saigrač Tibo Kurtoa. Naprotvim, došao je u rodni Ub, gde je u selu Vrelo gledao prijateljsku utakmicu između petoligaša Sovljaka i rang boljeg Hajduka sa Liona.

Matić se trudio da ostane neprimećen, ali su igrači i okupljeni bili pod utiskom toga što je zvezda Čelsija došla baš na takvu utakmicu.

- Matić je gospodin kakav se retko sreće! Velika mi je čast što sam imao priliku da upoznam fudbalskog superstara kao što je on. Posebno mi imponuje što me je gledao dok igram, uputio mi je i nekoliko saveta. Poručio mi je da nastavim da se borim i da verujem u sebe i svoje mogućnosti. Ni on nije došao u Čelsi kroz Partizan ili Crvenu zvezdu, već izokola, iz drugog plana. Nisam propustio priliku da ga pitam ko mu je bolji trener - Antonio Konte ili Žoze Murinjo. Nemanja mi je diplomatski odgovorio da svako od njih ima svoje prednosti i nije mogao da se odluči. Istakao mi je da je atmosfera u Čelsiju na izvanrednom nivou i da je prva pozicija u Premijer ligi samo rezultat toga - rekao je za 19-godišnji Vladimir Simić, igrač Hajduka, za "Alo".

- Nismo imali pojma da je Nemanja Matić na tribinama i da prati prijateljski meč između nižerazrednih klubova. U subotu sam ga gledao kako "melje" Arsenal, a dan kasnije - on mene. Nestvarno! Po završetku utakmice razmišljao sam o svojoj igri, pošto nam je ista pozicija. Zanimalo me je njegovo mišljenje o mom izdanju, a on me je bodrio. Nemanja je neverovatno normalan, kao da ne igra u velikom klubu kakav je Čelsi, pošto se ponaša kao najobičniji momak iz sela - rekao je Milivoje Kuzmić, takođe jedan od igrača Hajduka.

Podsećamo da je Matić preuzeo Jedinstvo iz Uba sredinom prošle godine, a 2014. je dao sredstva za igradnju fudbalskog terena u rodnom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA