Huligani napali Luku Tonija: Polupali staklo i pogodili predsednika kluba pivskom flašom (VIDEO)

Član "zlatne" generacije italijanske reprezentacije u šoku posle incidenta u Avelinu

  • 0

Automobil u kome su se nalazili nekadašnji reprezentativac Italije Luka Toni i predsednik Verone Mauricio Seti, napadnut je u Avelinu, ali su, srećom, obojica prošli bez težih povreda. 

Napadači, pretpostavlja se da su u pitanju navijači Avelina, presreli su vozilo misleći da se u njemu nalaze tifozi Verone zbog toga što je Seti na sebi imao šal.

U napadu su razbili staklo vozača, a prvog čoveka Verone su pogodili pivskom flašom u glavu.

Toni, koji je član uprave kluba, sedeo je na suvozačkom mestu i u trenutku napada bio je zaštićen od strane nekoliko policajaca koji su pokušali da pruže otpor huliganima, međutim posle nekoliko trenutaka, kako je opisao Toni, oni su se udaljili od vozila.

- U početku sam se osetio zaštičenim zbog grupe policajaca, ali su se oni onda okrenuli i otišli - rekao je Toni za Skaj Sports.

Utakmica Avelino - Verona u okviru Serije B završena je pobedom domaćeg tima 2:0.

Verona je odmah nakon incidenta izdala saopštenje u kome je osudila napad i zatražila od odgovornih da se pronađu i kazne počinioci.

Klub iz grada Romea i Julije je u naveo da je četvoro ljudi u kolima izbeglo ozbiljne povrede.

Luka Toni je jedan od junaka Italije sa Mondijala u Nemačkoj 2006. kada su "Azuri" podigli pehar namenjen najboljoj reprezentaciji na svetu.

Penzionisao se prethodne sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA