Posle "korpe" Jasikevičijusa, PAO se okrenuo Zdovcu

Litvanski plejmejker odbio je trenerski posao, pa su se gazde atinskog kluba, na preporuku Željka Obradovića, okrenule slovenačkom stručnjaku

  • 0

Posle 13 godina i ere Željka Obradovića, Panatinaikos je u neobičnoj situaciji da nema trenera za narednu sezonu. Prva želja im je bio doskorašnji plejmejker i legenda kluba Šarunas Jasikevičijus, ali je litvanski as odbio ponudu za trenersku karijeru. Sada su se atinski "zeleni" okrenuli drugim opcijama, a izbor je pao na slovenačkog stručnjaka Jurija Zdovca.

Jasikevičijus je rekao da ima nameru da još godinu ili dve igra košarku, a da će tek po završetku igračke karijere razmisliti o trenerskoj. Budući da su svi bolji treneri u Evropi trenutno zaposleni, Panatinaikos nema baš neki izbor, a Zdovca je navodno preporučio upravo Željko Obradović, što je bio dovoljan znak za gazde atinskog kluba da krenu u pregovore sa njim. Slovenac je prošlu sezonu završio na klupi ruskog Spartaka iz Sankt Peterburga, a olakšavajuća okolnost mu je i to što je tokom igračke karijere branio boje grčkih klubova Iraklisa i Panioniosa, pa ne bi imao probleme što se tiče prilagođavanja na život u Grčkoj.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA