ATP: Srbi bez promena, WTA: Jelena Janković opet ispala iz Top 20

David Ferer se vratio na petu poziciju pošto je preskočio Congu, Nađa Petrova samo pet bodova ispred Jelene

  • 0

Srpski teniseri Novak Ðoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki zadržali su prvo, osmo i 34. mesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena dan ranije zbog početka Vimbldona.

Jedina izmena vredna pomena je ulazak Španca Davida Ferera u Top 5, umesto Francuza Žoa-Vilfreda Conge.

Dušan Lajović je pao za jedno mesto i sada je na 194. poziciji, Nikola Ćirić je zadržao 208. mesto, dok su Ilija Bozoljac, Boris Pašanski i Nikola Čačić nazadovali za po četiri pozicije i nalaze se na 338, 342. i 355. mestu.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je 14. mesto na najnovijoj WTA listi, dok je Jelena Janković ponovo ispala iz Top 20 igračica na planeti. Jedina izmena među 20 najboljih je ispadanje Jankovićeve i ulazak Ruskinje Nađe Petrove, koja je za svega pet bodova preskočila Srpkinju.

Bojana Jovanovski je pala za jedno mesto i sada je na 117. poziciji, isto kao i Vesna Dolonc, trenutno 206. na svetu. Dolonc će posle Vimbldona sigurno u Top 200 jer je obezbedila nastup u glavnom žrebu. Mlada Aleksandra Krunić takođe je nazadovala za jedno mesto i sada je 222. na svetu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA