MOJ SAN JE UMRO: Emotivno oproštajno pismo Ranijerija posle otkaza u Lesteru (FOTO)

Harizmatični Italijan se u gospodskom maniru oprostio od kluba kome je doneo najveći uspeh u istoriji i sa kojim je napravio jedno od najvećih iznenađenja ikada u fudbalu

  • 5

Čitav fudbalski svet bio je iznenađen odlukom Lestera da smeni Klaudija Ranijerija. Time je završena najlepša fudbalska priča koja je viđena u poslednjih nekoliko decenija.

Tvorac jednog od najvećih iznenađenja u istoriji fudbala, kada je sa ''Lisicama'' stigao do titule u Premijer ligi, mimo svih očekivanja i prognoza, ostao je bez posla u klubu kome je doneo najveći uspeh u istoriji.

Harizmatični Italijan se oprostio od navijača i Lestera emotivnim pismom, a posebno je istakao navijače u tome.

>>> Da li biste vi smenili Klaudija Ranijerija da ste na mestu vlasnika Lestera?

U nastavku pročitajte i šta je Ranijeri napisao u prvom javnom obraćanju posle otkaza.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Juče je moj san umro. Posle euforije iz prošle sezone, kada smo krunisani šampionima Premijer lige, sve o čemu sam sanjao bilo je da ostanem u Lesteru, klubu koji neizmerno volim – zauvek. Nažalost, to neće biti slučaj.

- Želeo bih da se zahvalim svojoj ženi Rosani i svim članovima moje porodice što mi nikada nisu uskratili podršku dok sam bio na klupi Lestera. Moja zahvalnost ide i za Paola i Andreu (pomoćnike, prim. aut) koji su me pratili na ovom čudesnom putovanju. Takođe, i Stivu Kutneru i Franku Granelu koji su mi omogućili da postanem šampion.

- Ipak, najviše zahvalnosi dugujem Lester Sitiju. Avantura koju smo proživeli bila je neverovatna i žive će sa mnom zauvek. Hvala i vama, svim novinarima i medijima širom sveta, koji su nas pratili na našem putu i sa uživanjem prenosili najveću priču fudbalske istorije.

- Iz dubine srca, još jednom hvala svima u klubu, igračima, osoblju i svima koji su bili deo onoga što smo postigli.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ali, posebna zahvalnost ide navijačima. Primili ste me u svoja srca od prvog dana i zavoleli ste me. I ja vas volim. Niko nikada neće moći da nam oduzmu ono što smo zajedno postigli, a nadam se da svakog dana razmišljate o tome nasmejani, kao što to i ja činim.

- Bilo je to vreme vreme prepuno divnih momenata i sreće koje nikada neću zaboraviti. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da s vama budem šampion - završio je Ranijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA