≫ 

Dva gola Boaćija i spektakularne makazice Adžića: Zvezda slavila uz promašen penal i 2 crvena kartona Bačke (VIDEO)

Napadač iz Gane sa dva gola u prvom poluvremenu doneo crveno-belima pobedu u Bačkoj Palanci, a uvećao ju je Luka Adžić spektakularnim golom u 90. minutu

  • 50

Crvena zvezda je slavila u 23. kolu Superlige na gostovanju Bačkoj sa 3:0, sa dva gola Ričmonda Boaćija. i golom Luke Adžića makazicama u sudijskoj nadoknadi. Napadač iz Gane je dva puta zatresao mrežu golmana Konovalova, koji je bio najbolji pojedinac u redovima Bačke.

Upravo zahvaljujući svom čuvaru mreže ekipa iz Bačke Palanke nije gubila i sa 5:0 posle prvih 45 minuta. Nisu se proslavili ni fudbaleri Zvezde koji su u završnici akcija promašivali izgledne prilike.

U drugom poluvremenu je u prvom planu bio sudija Milan Ilić, koji je prvo dosudio sumnjiv penal za crveno-bele u 51. minutu, koji Donald kasnije nije iskoristio. Tom prilikom je isključio Klisuru, koji je bio u kontaktu sa Le Talekom. Nekoliko minuta kasnije viđeno je još jedno isključenje igrača Bačke. Macanović je zbog burne reakcije i ispucavanja lopte u aut nakon faula isključen.

BAČKA - ZVEZDA 0:3

(Boaći 5, 38, Adžić 90)

Bačka: Konovalov, Nikolić, Ilić, Klisura, Vidović (Bošković 46), Balabanović, Makarić (Trivunović 68), Luković, Stepanović, Macanović, Čeković

Klupa: Jevrić, Bizmark, Bošković, Ivković, Trivunović, Zečević, Đurić.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald (Milijaš 67), Plavšić (Milić 67), Kanga, Ruiz (Adžić 73), Boaći.

Klupa: Supić, Srnić, Adžić, Milić, Milijaš, Poletanović, Sikimić.

Sudija: Milan Ilić

Zvezda je rano ''otvorila'' protivnika pošto je Ričmond Boaći već u 5. minutu postigao svoj prvi pogodak u dresu Zvezde na zvaničnom meču. Do kraja poluvremena gledali smo totalnu inicijativu crveno-belih, koji su propustili nekoliko velikih prilika, pa su mogli da vode i sa 5:0 nakon prvih 45 minuta utakmice.

Do kraja poluvremena bilo je ''samo'' 2:0, zahvaljujući novom golu Boaćija, koji je poput svog prvog gola bez većih problema matirao Konovalova. Napadač iz Gane je mogao već u poluvremenu da postigne het-trik, pošto je u 18. minutu propustio neverovatnu šansu, kada je loše zahvatio loptu sa nekoliko metara udaljenosti i promašio faktički prazan gol.

I ostali fudbaleri Zvezde se nisu proslavili realizacijom pred golom, pošto su promašili čak 4 izgledne prilike pred golom Konovalova, koji je bio najbolji pojedinac u redovima domaće ekipe u prvom poluvremenu. Šanse su redom promašivali Donald, Le Talek, Anđelković i Petković.

Drugo poluvreme obeležio je glavni arbitar Milan Ilić, u negativnom kontekstu. Imao je nekoliko odluka koje su upropastile utakmicu. Najpre je prestrogo pokazao na belu tačku u 51. minutu posle kontakta Klisure i Le Taleka, a tom prilikom fudbaleru Bačke dodelio i drugi žuti karton, pa su domaćini nastavili da igraju sa igračem manje.

Donald nije iskoristio poklon od sudije i pogodio je stativu sa bele tačke.

Zvezda je nastavila da napada i da promašuje šanse. Le Talek je imao novu u 60. minutu kada je posle odbitka nakon centaršuta Petkovića glavom prebacio gol. Samo pet minuta kasnije, ponovo je arbitar Ilić bio u glavnoj ulozi. Dodelio je novo isključenje fudbalerima Bačke. Macanović je burno protestovao zbog dosuđenog faula, detinjasto je ispucao loptu van terena i zbog toga je dobio novi žuti karton i isključenje.

Do kraja meča priliku da debituje dobio je i Nemanja Milić, koji je ušao u 67. minutu umesto Srđana Plavšića. U istom minutu je u igru ušao i Nenad Milijaš, umesto Mičela Donalda. Kasnije je u igru ušao i Luka Adžić, koji je do kraja meča uspeo makazicama da postigne treći gol za konačan rezultat od 3:0

Zvezda je bez problema sačuvala prednost i sada čeka 153. Večiti derbi koji je na programu 4. marta na Marakani.

Superliga, 23. kolo

Bačka - Crvena zvezda 0:3

Javor - Spartak Ždrepčeva krv 2:3

Novi Pazar - Metalac 0:0

Radnički Niš - FK Voždovac 2:0

Čukarički - Mladost 1:1

Partizan - Borac 17

Nedelja

Vojvodina - Rad 17

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    25. februar 2017 | 13:58

    Не мари што сад нису све погодили. Погодиће све 4 марта.

  • Звездa €^®®¥¥£©

    25. februar 2017 | 14:21

    Шта је сумњиво кад се и Клисура није бунио? Чист прекршај, други жути и ћао. Ал ако, "потпаљујте" мало гробарчиће, нек кмече.

  • Cure

    25. februar 2017 | 13:43

    Dostaa Booaacciiiii..ostavi malo i za glodaree..:-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA