Murinjo krpio tim, Pep "ispoštovao" Pinta

Murinjo sa Kaljehonom umesto Di Marije, Gvardiola promenio samo golmana

  • 0

Žreb je hteo da se u Kupu Kralja desi finale pre finala. Real je večeras pred najvećim izazovom da odbrani jedini trofej iz prošle sezone, Barsa želi da vrati jedini koji joj nedostaje.

Jasno je da večeras neće biti sve rešeno. Bez obzira što su Madriđani prvi u Primeri, Katalonci su opet favoriti. Mnogo više problema pri sastavu tima imao je Žoze Murinjo. Zbog povreda je ostao bez Arbeloe, Kedire i Di Marije koji ima veliki značaj za Murinjove zamisli. Trener Reala je ipak odlučio da Pepea ne koristi kao zadnjeg veznog, jer mu je srce odbrane ipak najpreče. Mada, nije isključeno da se neke stvari "pomere" tokom meča. Las Dijara je tek nekoliko puta igrao desnog beka, a poznata je polivalentnost Fabija Koentraoa. Ipak, portugalski univerzalac će krenuti u paru sa Alonsom kao zadnji vezni, a tek kasnije bi eventualno mogao u defanzivnu liniju... Povređenog Di Mariju menja super motivisani Kaljehon, koji maksimalno koristi svaki sekund na terenu. Iguain, će ipak krenuti sa klupe... U samom špicu: Ronaldo - Benzema.

Sa druge strane Gvardiola, bez duže povređenih Vilje i Pedra. Svi ostali su tu, s tim što je katalonski strateg odlučio da umesto Valdesa brani vremešni Pinto. To i nije čudo, jer je reč o skoro stalnoj praksi Gvardiole u Kupu Kralja. Da li je to preveliko kockanje s obzirom na ime rivala videćemo. Odbrambena četvorka je standardna, vezni red sa Ćavijem, Busketsom i Inijestom takođe. U napadu Mesi i Sančez, kao i Sesk Fabregas koji je pokazao da se sjajno snalazi (13 golova u svim takmičenjima) u ulozi tog nekog, "lažnog", prikrivenog špica...

Treneri su spremili sav raspoloživi arsenal. Večeras počinje veliki obračun za raspodelu trofeja u španskom fudbalu.

(Telegraf/A.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA