≫ 

Čuka i Radnički zapržili čorbu pred 153. derbi: Tončev optužio Terzića, Brđani smiruju situaciju

Neverovatno, ali pred 153. prvenstvenu utakmicu večitih rivala u celokupnu gungulu oko saopštenja uključili su se i drugi klubovi Superlige

  • 7

Fudbalski klubovi Čukarički i Radnički iz Niša uključili su se u polemiku između Crvene zvezde, Partizana i Sudijske komisije FSS nakon odluke da Milorad Mažić ne sudi 153. večiti derbi, nego da pravdu deli Majo Vujović.

>>> Zvezda žestoko odgovorila Partizanu i sudijama: Znamo ko su nalogodavci promene Mažića za derbi!

- Fudbalski klubovi ne treba da se bave i javno oglašavaju povodom delegiranja sudija za utakmice, jer je to vrsta presinga na rad Sudijske komisije. Čukarički nikada nije ocenjivao ili se oglašavao o delegiranim sudijama i tako će ostati i ubuduće. Derbi mečevi uvek privlače veliku pažnju javnosti, nose epitet ''praznika fudbala'' i sve tim povodom treba usmeravati na fer i sportsku igru i navijanje.

- Rukovodstvo Crvene zvezde i Partizana, kao i ostali klubovi ne treba da vrše nikakvu vrstu pritiska na FSS. Uvereni smo da nije namera Saveza da pomogne jednom ili drugom klubu učesniku derbija, već da štiti rad svoje Komisije. Prva dva prvenstvena kola prolećnog dela Super lige Srbije pokazala su da nije bilo većih žalbi i potvrdila da Sudijska komisija FSS adekvatno ispunjava svoje zadatke - navodi se u saopštenju Čukaričkog.

Foto: FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Sa druge strane, Nišlije ističu bojazan da, kako navode, najnoviji pokušaj Zvezdana Terzića da utiče na izbor sudija dodatno urušava srpski fudbal.

- Uostalom, celokupno dosadašnje ponašanje generalnog direktora prema našem klubu i način na koji je dovodio u pitanje naše poštenje, pokazuje da je to njegov generalni odnos prema svim fudbalskim kluboviovima i sportskoj javnosti. Žao nam je što vidimo da nije doveden u pitanje samo naš integritet, nego da se broj tih "spornih" povećava. Istovremeno smo zabrinuti, jer vidimo da se radi na podrivanju institucija srpskog fudbala, a sve samo da bi se dobio alibi i za eventualni lični neuspeh okrivio neko drugi.

- U ovom slučaju FSS, u drugom biće Radnički, u trećem bilo ko. Zato pozivamo sve klubove da podrže FSS i osude svaki pokušaj mešanja i narušavanja onog što bi trebalo da predstavlja srž svakog sporta, a to je fer igra - ističe se u saopštenju Radničkog.

Pogledajte kako je izgledao prvi PES derbi na Telegrafu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moralni Gmizavac

    2. mart 2017 | 22:58

    Eto nije samo Partizan taj koji skrece paznju na bahatost iz Zvezde...Cuka,Radnicki...Pa nisu svi ludi!?

  • Putin R.S

    3. mart 2017 | 01:19

    Radnicki zamera Zvezdi zbog transfera Pavkova pa zbog toga napad na terzica, a cela Srbija zna kakav je sudija koji je dodeljen da sudi derbi. Procitajte kakve skandale ima na kontu svog imena i sudjenja. Zato ne laprdajte puno. Ceo svet nagradjuje Mazica, a kod nas ne sudi najbitniju utakmicu u Srbiji. Smesno. Ovo se namerno radi da bi Partizanu konacno sviran penal i pobedi kako bi se bodovno priblizio Zvezdi.

  • Zamisli

    2. mart 2017 | 23:11

    Ovi se javljaju...prvo kolo iz 2-1...a drugo sram bilo mažica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA