Kombinovanih XI Zvezde i Partizana: Ko čini supertim naših najboljih klubova?

Da crno i crveno-beli moraju da spoje najbolje što imaju i formiraju jedan tim, evo kako bi on izgledao

  • 7

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraće u subotu 153. put za prvenstvene bodove, u meču koji bi, u slučaju pobede crveno-belih, mogao da ih približi tituli prvaka ili, ako crno-beli slave, šampionsku trku učini potpuno neizvesnom.

Zna se, gotovo u pojedinca, koji sastavi će izaći na megdan, ali danas nećemo analizirati postave "večitih" već ćemo se oprobati u ulozi trenera jednog tima, fiktivnog tima sastavljenog od najboljih igrača "večitih rivala".

Dakle, zamislimo da Srbiju na nekom važnom takmičenju mora da predstavlja ekipa sastavljena isključivo od igrača Zvezde i Partizana, i evo kako bi, prema našem mišljenju, taj tim izgledao.

Odabrali smo formaciju 4-2-3-1.

Na golu, dilema: Manojlović ili Kljajić?

Odlučili smo se za čuvara mreže Zvezde čija je forma u galopirajuće uzlaznoj putanji. Talentovani čuvar mreže je briljirao u Bačkoj prvih meseci sezone, a po povratku u Zvezdu odmah je iz postave istisnuo Kahrimana i nametnuo se kao nezamenjiv šraf među stativama.

Desni bek: dileme - nema! Vulićeviću dajemo prednost u odnosu na Marka Petkovića iz više razloga. Iskusni kapiten Partizana je jedan od najboljih igrača na toj poziciji koji se pojavio u domaćem fudbalu poslednjih godina. Igra zaista dobro u oba pravca, sa mnogo protagonizma i korisnih rešenja na polovini rivala. Veoma značajana igrač za igru Partizana.

Levi bek: Anđelković ili Miletić? Da smo ovakav tekst radili u prvom delu sezone, Anđelković nam sigurno ne bi bio ni "na vidiku", ali stvari su se korenito promenile za iskusnog levog beka koji je odigrao odlično završnicu polusezone, kao i pripremni period, a i u prvim kolima prolećnog dela sezone pruža zaista dobre partije. Dajemo mu prednost u odnosu na Miletića.

Štoper borj jedan: Jedan od stubova pred golom bio bi supertalentovani Nikola Milenković kome će ovo možda biti pretposlednji derbi s obzirom na to da je pred odlaskom u Fiorentinu. Šteta! Mladi defanzivac bi sigurno mnogo dao Partizanu u godinama koje dolaze, ali zakonitost surovog profesionalizma odneće u Srbiji još jednu "žrtvu".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Štoper broj dva: Aleksandar Luković. Sa godinama je izgubio na hitrini, ali je i dalje igrač čije iskustvo i dalje mnogo znači ekipi.

Dva zadnja vezna: Everton i Donald. Brazilac i Holanđanin u paru bi, sigurni smo, činili neverovatno dobar tandem i prava je šteta što ih makar jedan naš klub nije spojio. Prvi, pravi ratnik za koga ne postoji izgubljena lopta, a drugi ima mirnoću, pas i sigurnost koje ga čine možda i najpouzdanijim igračem Zvezde.

Ofanzivni vezni 1: Leonardo, pre svih. O Brazilcu je toliko toga već rečeno u superlativu. Svako iole upućen u njegove igre ove sezone složiće se da je Brazilac u ovom trenutku najbolji fudbaler naše lige.

Ofanzivni vezni 2: Kanga. Zvezdinog plejmejkera prošle su "bubice" sa početka sezone, košmari zbog greha protiv Ludogoreca i ostale stvari, i sada polako pokazuje da nije protraćena investicija. Ono najbolje od njega tek dolazi.

Ofanzivni vezni 3: Plavšić ili Stevanović. Uzimamo Stevanovića. Njegovo internacionalno iskustvo i činjenica da, pored ostalog, ima i konketniji učinak u derbijima (dao gol na jednom od prethodnih duela) stavlja ga ispred Zvezdinog "atomskog mrava".

Napadač: Uroš Đuršević. Iako je Boaći u strahovitoj napadačkoj formi (golovi na pripremama, dva protiv Bačke), ipak smo se odlučili za golgetera Partizana koji deluje zaista nezaustavljivo. Postiže golove iz svih pozicija i na različite načine: glavom, iz daljine,

Supertim Zvezda/Partizan: Manojlović, Vulićević, Milenković, Luković, Anđelković - Everton, Donald - Leonardo, Kanga, Stevanović - Đurđević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane pufne

    3. mart 2017 | 14:59

    Ccccc...Stevanović ispred Plavsica?!mali je doktor za ovog neznalicu

  • Kralj-CZ

    3. mart 2017 | 14:26

    Stevanovic i Plavsic ! Hahahahaha Plavša je za njega RONALDINJO

  • kraj civilizacije

    3. mart 2017 | 14:49

    Ajde sve i nekako, ali Stevanovic i Vulicevic ispred Plavsica i Petkovica??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA