I Tatjana Jelača u finalu u Helsinkiju

Na Evropskom prvenstvu srpska atletičarka uspešna u kvalifikacijama u bacanju koplja, do kraja dana se očekuje nastup Dragutina Topića

  • 0

Na atletskom Evropskom prvenstvu u Helsinkiju plasmane u finale obezbedili su Tatjana Jelača u bacanju koplja i Asmir Kolašinac u bacanju kugle.

Jelača je u završnicu takmičenja ušla ukupno 11. rezultatom - 57,29 metara.

- Cilj je ispunjen. U finalu ću bacati opušteno, a mogu bolje nego u kvalifikacijama. Važno je da sam se vratila i Olimpijske igre polako ulaze u prvi plan - izjavila je Jelača.

Ranije danas plasman u finale izborio je Asmir Kolašinac, dok je neuspešna u kvalifikacijama bila Ivana Španović u skoku u dalj.

Kolašinac je imao hitac od 19.62 metara, što je bio peti rezultat u A grupi, ukupno deseti, dok je drugi srpski predstvanik u toj disciplini Božidar Antunović završio na 11. mestu u svojoj grupi (18.69).

Španovićeva je u kvalifikacijama uz dva prestupa skočila 6,33 metra, što nije bilo dovoljno za finale.

Plasman u polufinale na 400 metara izborio je Emir Bekrić, koji je u trećoj kvalifikacionoj trci istrčao treći rezultat sa vremenom 50.73 sekudi.

Do sada su završene četiri discipline desetoboja. Mihail Dudaš trenutno je sedmi, dok je Igor Šarčević takmicenje okončao pre početka skoka uvis.

Do kraja dana Srbiju će predstavljati i Dragutin Topić u kvalifikacijama skoka uvis.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA