≫ 

Švajnštajger ima novi klub: Srpski zet ide u ''srpski grad'' kod srpskog trenera!

Nemac je postigao dogovor sa Čikago Fajerom, čiju će opremu zadužiti sredinom naredne nedelje

  • 0

Ono o čemu se pričalo pre nekoliko meseci, sada je i dobilo potvrdu. Bastijan Švajnštajger je novi igrač Čikago Fajera, koji sa klupe predvodi Veljko Paunović. On će napustiti Mančester junajted već sredinom naredne nedelje i zadužiće opremu novog kluba.

>>> Hteo sam da se ubijem, Švajnštajger me je spasao: Potresna ispovest bivšeg nemačkog sudije

Švajnštajger na Old Trafordu nije dobijao priliku, a svojevremeno je bio i u sukobu sa Žozeom Murinjom, i već tada se pojavila informacija da će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nemac je sada zvanično postigao dogovor sa klubom iz MLS-a, koji je potvrdio transfer u Čikago Tribjunu.

- Tokom karijere, uvek sam tražio mogućnosti i nadap sam se da ću napraviti pozitivan uticaj da pomognem i napravim nešto veliko - rekao je Švajnštajger u izjavi za Čikago Tribjun i opisao kako se dogovorio sa Paunovićem, kome je dao i novi nadimak.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Moj prelazak u Čikago Fajer nije različit. Kroz priču sa Nelsonom (generalni menadžer Čikago Fajera) i Paunovićem (Švajnštajger ga je nazvao Pauno prim. aut.), ubeđen sam da klub ima viziju i filozofiju i ja želim da im pomognem u tom projektu - istakao je bivši kapiten Pancera.

Švajnštajger je potpisao ugovor na godinu dana, a zaradiće 4,5 miliona dolara tokom 2017. godine.

Švajnštajger i njegova supruga Ana Ivanović će se uskoro preseliti u Ameriku, a nema sumnje da će kao srpski zet imati veliku podršku srpske dijaspore u Čikagu, u kome živi veliki broj Srba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA