Navijač Bajerna tuži svoj klub jer mu je Englez skočio na glavu?!

Neobičan slučaj u Nemačkoj

  • 2

Navijač Bajerna tužio je Bavarce i traži 120.000 evra odštete, tvrdeći da mu klub nije pružio bezbednost kada mu je protivnički navijač pao na glavu i teško ga povredio.

Fric Retenštajner stajao je u redu za ulazak na stadion Bajerna 2014. godine pred revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester Junajteda, ali na stadion nikada nije ušao.

U jednom trenutku, navijač Junajteda popeo se preko ograde i uređaja koji kontroliše karte i skočio s druge strane pravo na glavu nesrećnom Retenštajneru.

Od siline udarca Nemac je ostao bez zuba, a slomio je lakat i koleno zbog čega je bio na nekoliko operacija i još uvek hoda na štakama.

Sada je podigao tužbu protiv Bajerna od kojeg traži 120.000 evra jer mu, kako tvrdi, klub nije pružio sigurnost, a imao je plaćenu ulaznicu.

Navijač Mančester Junajteda, koji je kriv za povrede je uhvaćen, ali je teško verovati da će on odgovarati za Ritenštajnerove povrede.

Kroz Bajernova vrata na utakmice godišnje prođe oko dva miliona gledalaca od kojih samo petoro uspe ući bez ulaznice.

- Nema bezbednosnog rizika. Alijanc Arena je jedan od najsigurnijih stadiona na svetu - rekao je Bajernov advokat Gerhard Ridl.

Sud je predložio nagodbu u iznosu od 10.000 evra koju je navijač odbio, ali i klub jer ne priznaje krivicu. Suđenje se nastavlja 5. aprila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA