Dirljiv susret heroja sa Košara i ruskog ambasadora na Marakani: Njegove reči će sigurno dobro da zapamti (VIDEO)

Heroji Srbije uveličali su spektakl na Zvezdinom stadionu u duelu protiv bratskog kluba, a imali su priliku i da porazgovaraju sa Aleksandrom Čepurinom

  • 3

Spektakl na Marakani, gde je bio duel između bratskih klubova Crvene zvezde i Spartaka iz Moskve, svojim prisustvom uvečali su heroji sa Košara, koji su bili gosti kluba na ovom meču. Oni su imali priliku i da se upoznaju sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, koji je takođe bio na stadionu.

>>> PROGOVORIO VOJISLAV, NAJMLAĐI HEROJ SA KOŠARA: Albanci se i dalje plaše karaule jer tamo čuju srpskog vojnika (VIDEO)

>>> Rusi emotivno opisali bratski meč na Marakani: Od ovih reči će se naježiti Delije! (VIDEO)

Susret u muzeju crveno-belih snimljen je kamerama Zvezda TV-a.

- To o Košarama je velika priča i ne bih koristio priliku sada da pričam o tome, ali biće prilike neki drugi put - rekao je komandant Ljubinko Đurković, komandant bitke za odbranu Košara, a zatim je Vojislav Vukašinović, heroj ove čuvene bitke, uručio Čepurinu dar vojnika koji su branili Srbiju 1999. godine u najkrvavijoj bici na Kosmetu.

- Možda mi najviše želimo da rat ostane zauvek samo igra, što je i podnaslov ove bitke na Drini. Želimo da uživate u njoj, ovo je poklon svih vojnika 125. motorizovane brigade - rekao je Vojislav.

Predsednik Zvezde, Svetozar Mijailović, poželeo je svim vojnicima da buduće dane provedu u miru.

Heroji sa Košara pozdravljeni su od celog stadiona, kao i od mašišana sa Kosova, koji su bili gosti kluba na ovoj utakmici. Zvezda je inače u prijateljskoj utakmici pobedila sa 2:1 golovima Kange i Milića, a atmosfera koji su Delije i navijači Spartaka napravili i dalje se prepričava.

Pogledajte i kako je izgledao susret heroja sa Košara i ruskog ambasadora, kao i sama atmosfera na stadionu crveno-belih:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    26. mart 2017 | 21:30

    Slava herojima

  • Voip

    26. mart 2017 | 21:59

    Slava palim herojima ali nisu samo Košare granični prelaz koji je bio napadnut, šta je sa ostalima koja je njihova priča?

  • Vladimir Grobar

    27. mart 2017 | 08:36

    Valjda ce i predizbornoj kampanji doci kraj. Svaka cast borcima ali ko je bio na Vozućoj bar 3 mjeseca, a neki i nekoligo godina Kosare im ne bi teško pale. Kostreš 7-8 mjesec 92... General Lisica je u svojok klnjizi napisao da ko tamo nije bio i ne zna šta je rat...ali te heroje niko nigdje ne zove. Mi smo samo radili svoj posao. Zvanjem jednih omalovazavate druge ratnike koji su isto prošli pakao ali na drugim mjestima Kosova.... Oni nisu bili zaslućni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA