≫ 

Zvezda razbila Uniks, ali tek sad sledi ono pravo: Budućnost i Darušafaka! (FOTO)

Odlično izdanje ekipe Dejana Radonjića pred mečeve sezone

  • 56

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Uniks u pretposlednjem kolu regularne faze Evrolige, možda i poslednjem meču pred Delijama ove sezone, i prekinuli seriju od tri poraza, od čega dva evroligaška (Olimpijakos i Barselona), koji su ih i doveli u situaciju da u poslednjoj rundi u Istanbulu protiv Darušafake igraju za prolaz u Top 8.

>>> Zvezda nijednom nije izgubila od Uniksa u Beogradu!

Posle sporog i tromog početka i samo dva poena u prvih pet minuta, crveno-beli su pred 9.300 navijača u "Kombank Areni" dodali gas, zasijali u nastavku i skršili otpor gostiju za pobedu rezultatom 83:65 (10:14, 30:17, 17:18, 26:16).

Utakmicu sezone u Evroligi odigrao je Milko Bjelica koji je u pobedu ugradio 19 poena. Poen manje ubacio je Marko Gudurić, Simonović je dodao 13, a Volters 12 poena.

>>>Kome su Delije uputile poruku na transparentu ispod koreografije? (VIDEO)

Posebno poglavlje u izveštaju zaslužuje Čarls Dženkins koji je odigrao fantastično u svim segmentima igre o čemu govori i njegova "pojačana" statistika: meč je završio sa 10 poena, četiri skoka, jedom asistencijom i čak pet ukradenih lopti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Navijači koji su samo sa donjeg prstena tribina bodrili crveno-bele, ali su to radili tako da se nije osetio manjak ljudstva na tribinama, mogli su da vide mučenje svojih igrača u prvoj deonici, "buđenje" u drugoj i rapsodiju od polovine treće deonice do samog kraja.

Gosti su u startu poveli 10:2. Bio je to period igre kada igračima srpskog tima apsolutno ništa nije polazilo od ruke: promašivali su u serijama, napadački bezidejni, gubili lopte, ali su navijači prepoznali delikatan trenutak. Zagrmelo je sa tribina, a sa ulaskom Bjelice stvari su radikalno počele da se menjaju u korist Beograđana.

Iskusni krilni centar je, uz pomoć razigranog Voltersa, pokrenuo ekipu ka preokretu, napadački je "prodrmao" tim i bio je definitivno "X faktor" Zvezdine poletnije i raznovrsnije igre u nastavku.

Dalje, Simonović i Gudurić su "namestili ruke", Kuzmić se takođe napadački uključio, Dženkinsa je bilo svuda i bilo je to previše za Uniks koji je sa protokom vremena posustajao i gubio konce igre.

Crveno-beli su završni udarac legiji stranaca u ruskom timu zadali u poslednjoj četvrtni kada su se noge i ruke maksimalno opustile, a kada je tako, lopte "same" pronalaze put do saigrača i mrežice.

Za kraj, Delije su pesmom i pokličima pozdravile momke koji su im doneli toliko radosti ove sezone. Podigli ih pred mečeve sezone koji slede protiv Budućnosti u "majstorici" plej-ofa ABA lige i Darušafake - za prolaz u četvrtfinale Evrolige.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

KK Crvena zvezda - KK UNIKS

KK Crvena zvezda - KK UNIKS

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Evroliga, 29. kolo

Četvrtak:

Anadolu Efes - Olimpijakos 77:69

Bamberg - Darušafaka 97:99

Barselona - Makabi Tel Aviv 76:71

Petak:

Galatasaraj - Baskonija 80:103

Crvena zvezda - Uniks Kazanj 83:65

Žalgiris - Armani Milano 84:88

Panatinaikos - CSKA Moskva 20.45

Real Madrid - Fenerbahče 21.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA