≫ 

Zvezda ima novog heroja: Vujaklija sa dva gola srušio borbeni Spartak (VIDEO)

Srđan Vujaklija je dobio priliku od starta i maksimalno je iskoristio u pobedi od 2:1 nad Spartakom iz Subotice

  • 59

Crvena zvezda je zabeležila novu pobedu, pošto je savladala Spartak iz Subotice sa 2:1 na Marakani golovima Srđana Vujaklije. ''Zvezdin Violinista'' je dobio priliku od starta i iskoristio ju je maksimalno, pošto je već u 2. minutu postigao gol, a zatim u drugom poluvremenu vratio Zvezdi prednost, nakon što je u 54. minutu Ivanović izjednačio.

Zvezda sada ima devet bodova prednosti i dodatno povisila pritisak na Partizan koji od 18.30 u Nišu gostuje Radničkom na Čairu.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 2:1

(Vujaklija 2, 58 - Ivanović 54)

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Ristić, Donald, Le Talek, Kanga (Milijaš 83), Milić, Plavšić (Ilić), Vujaklija (Boaći 61)

Spartak Subotica: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Krefl, Pantić, Nikolić, Ivanović, Jovović, Torbica, Mudrinski

Meč za Zvezdu je počeo idealno, pošto je već u 75. sekundi meča Srđan Vujaklija zatresao mrežu gostiju. Iskoristio je dobar prodor Petkovića po desnoj strani, zatim i to što se lopta u gužvi tokom pravog rikošeta odbila od Plavšića do Vujaklije, koji je neometan sa pet metara zakucao loptu u mrežu Plavih golubova.

Mnogi su verovatno tada pomislili da je Zvezda odradila najvažniji deo posla time što je ''otvorila'' protivnika i naterala ga da zaigra angažovanije u napadu. Ipak, do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih dešavanja, osim povremenih pretnji, koje nisu bile toliko ozbiljne.

Milić i Kanga su imali po pretnju, ali su bili neprecizni ili šutirali slabijeg intenziteta, a najbolju priliku propustio je Abraham Frimpong, koji je u 28. minutu posle kornera bio u prilici, ali nije zahvatio loptu iz neposredne blizine u 28. minutu. Kao da nije očekivao da će lopta reskočiti sve i doći do njega.

Drugo poluvreme donelo je mnogo dinamičniju igru i više uzbuđenja. Prvi je zapretio Spartak preko Jovovića iz slobodnog udarca, a to kao da je bio nagoveštaj za izjednačenje, koje je usledilo u 54. minutu. Đorđe Ivanović je dobio dobru loptu u srcu kaznenog prostora, prevario je Mihaila Ristića, prebacio loptu na levu nogu i zakucao je pod prečku Manojlovića, koji u toj situaciji nije mogao ništa.

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala. Primljeni gol trgao je momentalno igrače Miodraga Božovića, pa je ubrzo na semaforu pisalo 2:1, a ponovo je strelac za crveno-bele bio Srđan Vujaklija.

Zvezdin ''Violinista'' je iskoristio dobru asistenciju kange, iz prve je šutirao levom u kontra ugao golmana Ostojića i vratio predost Zvezdi. Ubrzo posle gola Vujaklija je napustio teren i ispraćen je aplauzima publike na Marakani, a umesto njega u igru je ušao Ričmond Boaći.

Imala je Zvezda priliku do kraja

Zvezda sada una devet bodova prednosti u odnosu na Partizan, koji od 18.30 igra verovatno najteži meč pred plej-of, pošto gostuje Radničkom u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igokea-partizan

    1. april 2017 | 16:28

    Da je pametan pa da Vujakliji cesce daje sansu da igra

  • Kralj-CZ

    1. april 2017 | 18:19

    Dobro smo prosli. Spartak nam tradicionalno ne leži. Jeste li primetili koliko dobro igraju bivsi igraci Zvezde protiv nas. Dok bivsi igraci nk partizan uvek imaju "dzentlmenski" sporazum.

  • Carlo Gambino

    1. april 2017 | 19:02

    Bravo Zvezdo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA