DOSIJE BRENO: Amputirali ste mu noge!

Mladi brazilski fudbaler Breno sa 22 godine može da se oprosti od vrhunskog fudbala, jer će naredne tri godine i devet meseci provesti u zatvoru

  • 0

Pre četiri godine brazilski tinejdžer, jedan od najtalentovanijih defanzivaca sveta, Breno, stigao je u Minhen, u redove Bajerna za velikih 12 miliona dolara. Nije se ni aklimatizovao na novu sredinu, a poželeo je da postane svetska zvezda.

Želja ga je i uništila... Breno je u Minhenu osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine i devet meseci pošto je u septembru 2011. godine "u pijanom stanju zapalio sopstvenu kuću". Podsetimo, krajnji cilj bio mu je da naplati osiguranje!

- Zbog ovakvog akta optuženi bi morao da ima veliku odgovornost - rekao je Dacman Rosi, sudija koji je doneo odluku o visini kazne.

Tužioci su insistirali na kazni zatvora većoj od pet godina, dok je odbrana tražila dve, ali uslovno. Malo pre donošenja presude, brazilski fudbaler, koji će najverovatnije završiti karijeru, prvi put je izjavio da mu je "žao, da se kaje i da deci sigurno ne može da bude dobar primer".

Otežavajuća okolnost bila je činjenica da su psihijatriski nalazi sugerisali da je Breno bio "van kontrole zbog kombinacije visokog nivoa alkohola i pilula za spavanje koje je uzeo". Breno je "Stilnox" pilule uzeo iz Bajernove ambulante, iako je to bilo protivno politici kluba.

- Kazna je previsoka. Mom klijentu kao da ste amputirali noge. On osim porodice i fudbala nema više ništa - izjavio je advokat koji ga je branio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA