KRAJ! Legendarni kapiten Čelsija najavio odlazak posle 22 godine u klubu!

Jedan igrač - jedan klub!

  • 0

Dugogodišnji kapiten fudbalskog kluba Čelsi i igrač sa više od dvadeset godina staža u londonskom klubu, Džon Teri (36), najavio je odlazak sa "Stamford Bridža" na kraju sezone, preneli su britanski mediji. 

Teri će po završetku aktuelne takmičarske kampanje u kojoj njegov tim ima lepu šansu da ga isprati sa titulom, otići kao najtrofejniji igrač kluba sa četiri titule Premijer lige, jednom Ligom šampiona, pet FA Kupova, jednim peharom Liga Evrope i tri Liga Kupa!

Od trenutka kada je debitovao 1998. godine kao 17-godišnjak u utakmici Liga Kupa, do danas, za "plavce" je odigrao 713 utakmica, od čega 578 sa kapitenskom trakom na ruci.

- Osećam da imam još mnogo toga da ponudim kao igrač, ali mi je isto tako jasno da mi je u Čelsiju prostor za tako nešto postao sužen - poručio je Teri, koji je kao 14-godišnjak došao u klub čije boje brani 22 godine!

Kod Kontea je ove sezone počeo samo četiri utakmice.

Teri, koji je za Čelsi, postigao 66 golova, treći je igrač u istoriji kluba na listi onih koji su odigrali najveći broj utakmica za "plavce".

Ispred njega su samo Ron Heris i Piter Boneti.

- Uvek ću biti "plavac" - dodao je u poruci Teri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA