NOVI DRAŽEN: Partizan mi je draži od Cibone

Mario Hezonja, najtalentovaniji hrvatski mladi igrač potvrdio da ga želi Vujošević: "Bio bi dobar potez za mene da odem u Beograd. Ne zanima me kako bi to bilo prihvaćeno u Hrvatskoj. Svi smo mi od krvi i mesa. Ne znam ni jednog Srbina koji je divljak"

  • 1

Mladi košarkaš Zagreba Mario Hezonja jedan je od najvećih evropskih talenata, a u domovini su ga već proglasili naslednikom legendarnog Dražena Petrovića. Iako ima samo 17 godina, već sad u svojim redovima ga žele Barselona, Cibona, ali i šampion Srbije Partizan.

- Čitao sam da me Dule Vujošević želi, ali i Barselona, klubovi iz Grčke i Turske... Partizan mi je ipak najdraži, draži čak i od Cibone. Takve navijače nema niko. Zna se da je Partizan najbolji na Balkanu, a i šire u radu sa igračima. Bio bi dobar potez za mene da odem u Beograd. Ne zanima me kako bi to bilo prihvaćeno u Hrvatskoj. Svi smo mi od krvi i mesa. Ne znam ni jednog Srbina koji je divljak, svi su odlični ljudi - rekao je Hezonja za hrvatski portal "24sata".

S druge strane, Partizanov trener Duško Vujošević potvrđuje interesovanje crno-belih za supertalentovanog Hrvata.

- Hezonja je vrlo talentovan igrač, znam da ga želi nekoliko velikih evropskih klubova. Zainteresovan je i Partizan, ali je transfer daleko od realizacije. Ne bih voleo da se ime Partizana u medijima upotrebljava kao mamac za ostale klubove. Ako bi Mario ipak došao u Partizan, učinili bismo sve da ta saradnja bude u interesu kluba, njegove porodice i njega samog, kao i, naravno, u interesu hrvatske košarke - rekao je trener crno-belih.

Hezonju je navodno već “kaparisala” Barselona, koja se obavezala da Zagrebu plati 150.ooo evra obeštećenja, dok bi mladi košarkaš u tom slučaju dobio višegodišnji ugovor s jednom od najjačih evropskih ekipa. S druge strane, "mravi" su istakli da Hezonju vide kao temelj oko koga žele da izgrade tim za budućnost.

Mladi košarkaš Zagreba osvojio je s hrvatskom U-17 reprezentaciju na SP u Litvaniji bronzanu medalju, uz skoro 20 poena i 8 skokova po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    9. jul 2012 | 20:49

    Bravo mali,svaka cast ako je istina!Sigurno da uz Duleta moze samo da napreduje a politiku treba ostaviti politicarima!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA