≫ 

Sumnjiv penal ''pogurao'' Zvezdu u Kruševcu, a Plavšić golčinom iz voleja dokrajčio Napredak (VIDEO)

Zvezda je ponovo na prvom mestu, nakon tri boda iz Kruševca

  • 65

Crvena zvezda je ''preživela'' Kruševac i savladala je Napredak sa 2:1 u 2. kolu plej-ofa Superlige. Sa ova tri boda crveno-beli su se vratili na prvo mesto na tabeli, na kome je dva sata bio Partizan posle pobede nad Vojvodinom u Humskoj.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 1:2

(Vukanović 90+4, Kanga 59 pen. Plavšić 76)

Napredak: Petrović, Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević, Ndijaje, Šljivić, Eskić, Alivodić, Gobeljić, Vukanović.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Ruiz, Boaći

Zvezda je do pobede došla teško, mučila se da probije Kruševljane, a na kraju je u tome uspela golom Kange sa bele tačke. Posle vazdušnog duela Ruiza i Simovića kontroverzni arbitar Bojan Nikolić doneo je diskutabilnu odluku i pokazao na belu tačku. Inače delegiranje Nikolića za ovaj meč već izazvalo negodovanje kod navijača Partizana.

>>> Da li je Zvezda počašćena penalom protiv Napretka? (VIDEO)

Posle toga je sve za Zvezdu bilo lakše. Promašio je prvo Boaći šansu u 73. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Plavšić postigao spektakularan gol i postavio konačan rezultat. Kanga ga je proigrao i samo je podigao loptu, a Zvezdin ''atomski mrav'' je iz voleja zahvatio loptu levom nogom i zakucao je u mrežu Napretka.

Mogao je Plavšić da postigne gol i ranije, ali je u 65. minutu poništen njegov gol, zbog takođe diskutabilne odluke, gde je arbitar procenio de je Plavišić bio u ofsajd poziciji prilikom šuta nakon koga je golman Napretka odbio loptu ka Zvezdinom krilu.

Prvo poluvreme nije donelo previše prilika na obe strane. Po jednu veoma dobru imali su i Zvezda i Napredak. Prvo je Donald promašio neverovatnu priliku u 15 minutu, kada je posle povratne lopte Ruiza šutirao neprecizno sa desetak metara, a to je moglo je to da se osveti Zvezdi, jer je Napredak već u 22. minutu imao veliku šansu preko Gobeljića, ali je Manojlović odbranio njegov šut.

Do kraja prvog dela utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a Zvezda je u nastavku zaigrala mnogo angažovanije. Imali su nekoliko šansi do penala, koji je potpuno preokrenuo utakmicu i olakšao Zvezdi posao u nastavku.

Tada je proključao stadion ''pod Bagdalom'', a domaći navijači su ubacivali čak i stolice i skandirali ''lopovi, lopovi''. Na kraju je Plavšić golčinom rešio sve dileme.

Do kraja meča Vukanović je postigao utešni gol za Napredak bukvalno u poslednjim sekundima meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trudna komsinica

    22. april 2017 | 19:09

    Pitanje dana..Koliko ce penela dobiti zvezdana a koliko crvenih igraci napretka..

  • Миливоје врати се

    22. april 2017 | 19:07

    Изводи целу сезону исту поставу,шта се чудите. Лажна екипа,лажан тренер...

  • Pfk

    22. april 2017 | 21:53

    Umro je fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA