Raković i Raduljica neće da igraju za Srbiju zbog ranijih sukoba sa selektorom Ivkovićem!

Raković ne može da zaboravi verbalni duel sa Dudom na utakmici Evrolige, dok mu Raduljica još pamti to što je ostao prekobrojan na SP u Istanbulu. Postavlja se itanje zašto ih je Duda uopšte pozvao u reprezentaciju

  • 0

Milovan Raković i Miroslav Raduljica nisu stigli u zakazano vreme na početak priprema košarkaške reprezentacije, a selektor Dušan Ivković sada ne zna razlog njihovog nedolaska. Sada... jer su ista dvojica igrača i prošle sezone uradila isto.

Postavlja se pitanje zašto je selektor centrima Sijene (Raković) i Anadolu Efesa (Raduljica) uopšte oprostio prošlogodišnji ispad i ponovo ih pozvao u nacionalni dres. Podsetimo, Raduljica je pre godinu dana telefonom otkazao dolazak zbog navodne povrede, ali mu je Dušan Ivković rekao da otkaz ne može da prihvati dok povredu ne konstatuje Lekarska komisija KSS. Izostajanje je porodičnim razlozima opravdao Raković, a ovog puta glasa nije bilo ni od jednog ni od drugog igrača.

Ako se još na trenutak vratimo u prošli jul setićemo se da na pripreme nije došao ni Ivan Radenović, ali je momak bio iskren i rekao da ne može da izdrži da po ko zna koji put prođe sito i rešeto priprema, a onda na poslednjoj "seči" ostane kod kuće. Fer.

Raduljica i Raković opet prave istu grešku.

Što se Raduljice tiče, možda ga je sada sramota da dođe, jer prošle godine nije rekao istinu kada je tvrdio da je povređen? Raduljica je Ivkovićem nezadovoljan još od Svetskog prvenstva u Turskoj 2010, kada ga je Duda kao prekobrojnog 13. igrača vratio iz Istanbula. Svedoci koji su prisustvovali sceni u hotelu Hilton kada je Ivković saopštio Raduljici da nije u izabranih 12, kažu da je mladi košarkaš poludeo od besa i da mu je trebalo nekoliko dana da se smiri.

I problem sa Rakovićem, je, ustvari, lični problem sa selektorom Ivkovićem. Naime, jedan verbalni duel sa Dudom, dok je on igrao za Sijenu, a Duda vodio Olimpijakos, Raković i dalje doživljava kako ne bi trebalo. Duda je, ako ništa, drugo stariji i ovaj igrač bi morao bar to da poštuje i zaboravi sukob.

Mnogo bi poštenije bilo da dvojica košarkaša prosto kažu da neće igrati za reprezentaciju, a jasno je da srpska košarka bez njih dvojice neće propasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA